CategoryDifficultyIntermediate

Το βλέπεις και δεν μπορείς να αντισταθείς; 🤤🍓 Αυτό το Αγγλικό Trifle με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο από την σεφ Athena Loizides θα κάνει την απόλαυση να εκτοξευθεί 🚀 Δες τη συνταγή πιο κάτω!

Yields10 Servings
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
 4 αυγά
 230 γρ. ζάχαρη
 2 κουταλάκια βανίλια
 170 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα custard:
 1250 λίτρα γάλα
 250 ml κρέμα γάλακτος
 110 γρ. corn flour
 1 κουταλάκι βανίλια
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 90 γρ. ζάχαρη
Για την συναρμολόγηση του γλυκού:
 300 γρ. μαρμελάδα ST. DALFOUR Bατόμουρο
 100 ml κονιάκ
 700 γρ. παγωμένα φρούτα δάσους
 Λίγη ζάχαρη, προαιρετικά
 50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
 500 γρ. φράουλες κομμένες απ’ τη μακριά τους πλευρά
 20 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και βρίσκουμε ένα ορθογώνιο ταψί.

2

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.

4

Για να φτιάξουμε την κρέμα custard, σε μια κατσαρόλα wok (γουόκ) ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αβγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.

5

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

6

Αφού η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη ειδική μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.

7

Για να φτιάξουμε το trifle, κόβουμε το παντεσπάνι με ένα μαχαίρι ψωμιού σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες με γέμιση μαρμελάδα. Κόβουμε το κάθε σάντουιτς στα 2.

8

Βάζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος 1-2 κομμάτια παντεσπάνι και με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη, λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.

9

Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμας. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Το διατηρούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:
 4 αυγά
 230 γρ. ζάχαρη
 2 κουταλάκια βανίλια
 170 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα custard:
 1250 λίτρα γάλα
 250 ml κρέμα γάλακτος
 110 γρ. corn flour
 1 κουταλάκι βανίλια
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 90 γρ. ζάχαρη
Για την συναρμολόγηση του γλυκού:
 300 γρ. μαρμελάδα ST. DALFOUR Bατόμουρο
 100 ml κονιάκ
 700 γρ. παγωμένα φρούτα δάσους
 Λίγη ζάχαρη, προαιρετικά
 50 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
 500 γρ. φράουλες κομμένες απ’ τη μακριά τους πλευρά
 20 γρ. ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και βρίσκουμε ένα ορθογώνιο ταψί.

2

Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.

4

Για να φτιάξουμε την κρέμα custard, σε μια κατσαρόλα wok (γουόκ) ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αβγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.

5

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν το μείγμα αρχίσει να ζεσταίνεται, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

6

Αφού η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη ειδική μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.

7

Για να φτιάξουμε το trifle, κόβουμε το παντεσπάνι με ένα μαχαίρι ψωμιού σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες με γέμιση μαρμελάδα. Κόβουμε το κάθε σάντουιτς στα 2.

8

Βάζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος 1-2 κομμάτια παντεσπάνι και με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη, λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.

9

Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμας. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. Το διατηρούμε στο ψυγείο για να παγώσει.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Αγγλικό Trifle με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 144 times, 1 visits today)