Αγαπάς τις ελληνικές γεύσεις; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει παραδοσιακές γαρίδες σαγανάκι με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA και φέρνει την Ελλάδα στο...πιάτο σου 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.
Χαράζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και καθαρίζουμε όλες τις γαρίδες.
Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τις γαρίδες με το χάραγμα που έχουμε κάνει να αγγίζει το τηγάνι.
Ψήνουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε σε ένα πιατάκι.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη δάφνη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο και ανάβουμε φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις 3 ντομάτες και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε την ντομάτα να μαγειρευτεί καλά και να δέσει η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε μαζί με τη σάλτσα για ακόμα 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με την θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λίγες σταγόνες GAEA άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες αφήνοντας την ουρά και το κεφάλι.
Χαράζουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και καθαρίζουμε όλες τις γαρίδες.
Σε ένα μέτριο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τις γαρίδες με το χάραγμα που έχουμε κάνει να αγγίζει το τηγάνι.
Ψήνουμε για 2 λεπτά και αφαιρούμε σε ένα πιατάκι.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη δάφνη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι, σβήνουμε με το ούζο και ανάβουμε φωτιά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις 3 ντομάτες και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε την ντομάτα να μαγειρευτεί καλά και να δέσει η σάλτσα μας (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε μαζί με τη σάλτσα για ακόμα 2 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με την θρυμματισμένη φέτα από πάνω και λίγες σταγόνες GAEA άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου αρωματισμένου με σκόρδο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!