Πάσχα χωρίς τσουρέκι...δεν γίνεται! Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει στην κουζίνα του Food Stories ένα λαχταριστό γεμιστό τσουρέκι με μαρμελάδα St.Dalfour 4 φρούτων και μέλι Τζιβέρτι δίνοντας μια διαφορετική γεύση στις μέρες των γιορτών!

Σε ένα μέτριο μπολ προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά , 1 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ.σ. αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη μαστίχα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά το μαχλέπι , το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς αλλά και το μέλι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα ζυμώνοντας αυτή τη φορά με τα χέρια μας.
Κλείνουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σε 3 δόσεις στη ζύμη μας ζυμώνοντας καλά για περίπου 5 λεπτά.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει καλά η ζύμη μας τη βάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε με το χέρι για να βγάλουμε τον αέρα από μέσα.
Κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια τη ζύμη και δημιουργούμε 3 μακρόστενους κυλίνδρους για κάθε τσουρέκι.
Διπλώνουμε σαν μια πλεξούδα και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τον κρόκο με το νερό και με ένα πινέλο προσθέτουμε το μείγμα πάνω στο τσουρέκι μας.
Ρίχνουμε διάσπαρτα τις νιφάδες αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Στην συνέχεια αφήνουμε τα τσουρέκια μας σε μια σχάρα να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση
Προσθέτουμε μαρμελάδα St. Dalfour με τέσσερα φρούτα και απολαμβάνουμε.
Ingredients
Directions
Σε ένα μέτριο μπολ προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιά , 1 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ.σ. αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά.
Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη μαστίχα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά το μαχλέπι , το κάρδαμο, το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς αλλά και το μέλι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε στο μείγμα ζυμώνοντας αυτή τη φορά με τα χέρια μας.
Κλείνουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σε 3 δόσεις στη ζύμη μας ζυμώνοντας καλά για περίπου 5 λεπτά.
Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Αφού φουσκώσει καλά η ζύμη μας τη βάζουμε σε μια καθαρή επιφάνεια και ζυμώνουμε με το χέρι για να βγάλουμε τον αέρα από μέσα.
Κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια τη ζύμη και δημιουργούμε 3 μακρόστενους κυλίνδρους για κάθε τσουρέκι.
Διπλώνουμε σαν μια πλεξούδα και τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 40 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε τον κρόκο με το νερό και με ένα πινέλο προσθέτουμε το μείγμα πάνω στο τσουρέκι μας.
Ρίχνουμε διάσπαρτα τις νιφάδες αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμαινόμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Στην συνέχεια αφήνουμε τα τσουρέκια μας σε μια σχάρα να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση
Προσθέτουμε μαρμελάδα St. Dalfour με τέσσερα φρούτα και απολαμβάνουμε.