Ήξερες ότι οι καυτερές πιπεριές είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τον οργανισμό μας;

Κάνουν όχι μόνο το φαγητό πιο νόστιμο αλλά κατέχουν αντιφλεγμονώδες, αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Αν ήδη αγαπάς τις καυτερές πιπεριές, οι πιο κάτω λόγοι θα σε κάνουν να τις αγαπήσεις περισσότερο!

Για σένα πάλι που η διατροφή σου δεν είναι και τόσο…πικάντικη, μάθε γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τις συμπεριλάβεις στην διατροφή σου!

1. Βοηθούν στο χάσιμο βάρους

Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη η οποία είναι υπεύθυνη για την επιτάχυνση της λειτουργίας του μεταβολισμού και βοηθά το σώμα να κάψει θερμίδες πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει γιατί η καψαϊκίνη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και συμβάλλει στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

2. Είναι ωφέλιμα για την καρδία

Οι καυτερές πιπεριές βοηθούν επίσης στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς, βελτιώνοντας την ικανότητα του σώματος να διαλύει τους θρόμβους στο αίμα. Σύμφωνα με έρευνες, η κακή χοληστερόλη αντιστέκεται στην οξείδωση για περισσότερο χρόνο κατά την κατανάλωση καυτερών πιπεριών με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιακό επεισόδιο.

3. «Ανεβάζουν» τη διάθεση

Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν το επίπεδο της σεροτονίνης και των ενδορφινών, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την αίσθηση ευεξίας και χαράς. Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να λειτουργήσουν και ως αντικαταθλιπτικό ενώ μπορούν να μειώσουν σημαντικά το άγχος.

4. Βελτιώνουν την αναπνοή

Ακόμα μια ισχυρή ιδιότητα των καυτερών πιπεριών είναι ότι λειτουργούν σαν αποσυμφορητικό. Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ή αποσυμφόρηση του άσθματος, χρόνιας βρογχίτιδας, εμφύσημα, ιγμορίτιδας και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Βελτιώνουν επίσης την αναπνοή λόγω του ότι ανοίγουν τις φραγμένες ρινικές διόδους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς να πεις όχι στις καυτερές πιπεριές…σκέψου το ξανά! 😉

Δες εδώ συνταγές με TABASCO® Sauce

(Visited 93 times, 1 visits today)