ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει τους πιο νόστιμους λοκμάδες που έχεις δοκιμάσει ποτέ με μέλι Τζιβέρτι και νιφάδες καρύδας! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει10 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο30 λεπτάΣυνολικός40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 1 φακελάκι μαγιά
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.γ αλάτι
 2 φλ. χλιαρό νερό
 Λάδι για τηγάνισμα
 Μέλι Τζιβέρτι
 Νιφάδες καρύδας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μελί και σιγά-σιγά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 30 λεπτά.

3

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί.

4

Ετοιμάζουμε ενα μπολάκι με νερό και ένα μικρό κουταλάκι.

5

Το ένα χέρι μπαίνει στη ζύμη και το άλλο κόβει μπαλίτσες με το κουταλάκι.

6

Για κάθε λουκουμά βουτάμε το κουταλάκι στο νερό για μην κολλήσει η ζύμη.

7

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφαιρούμε σε ένα χαρτί.

8

Σερβίρουμε στο πιάτο με μπόλικο μέλι και νιφάδες καρύδας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 1 φακελάκι μαγιά
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.γ αλάτι
 2 φλ. χλιαρό νερό
 Λάδι για τηγάνισμα
 Μέλι Τζιβέρτι
 Νιφάδες καρύδας

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το μελί και σιγά-σιγά το χλιαρό νερό ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 30 λεπτά.

3

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί.

4

Ετοιμάζουμε ενα μπολάκι με νερό και ένα μικρό κουταλάκι.

5

Το ένα χέρι μπαίνει στη ζύμη και το άλλο κόβει μπαλίτσες με το κουταλάκι.

6

Για κάθε λουκουμά βουτάμε το κουταλάκι στο νερό για μην κολλήσει η ζύμη.

7

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφαιρούμε σε ένα χαρτί.

8

Σερβίρουμε στο πιάτο με μπόλικο μέλι και νιφάδες καρύδας.

Λουκουμάδες με μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 116 times, 1 visits today)