CategoryDifficultyIntermediate

HOT NEWS! Το TABASCO® Sauce πάει παντού! Ακόμη και στη γαριδομακαρονάδα σου! Το πιάτο αυτό με Linguine Divella θα σου το...επιβεβαιώσει! Δες πιο κάτω τα υλικά 😉

Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr 15 mins

ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα μπαχαρικών:
 1 ½ κ.γ. πάπρικα
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
 1 κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
 ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
 2 κ.γ. TABASCO® Original Red Pepper Sauce
 16 μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και προβρασμένες
 1 κ.σ. φυτικό λάδι
 1 συσκευασία μακαρόνια Linguine Divella
 5 ½ κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
 ¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κόκκινη πιπεριά
 1 κίτρινη πιπεριά
 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 κ.σ. κόλιανδρο
 2 φρέσκα πράσινα κρεμμύδια
 Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε όλα τα συστατικά μείγματος μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο και το μισό μπολ από τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα νε ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

3

Έπειτα, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μας.

4

Μαγειρεύουμε για 9 λεπτά, μέχρι να γίνουν Aldente.

5

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό των ζυμαρικών.

6

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε την κάθε γαρίδα σε κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά.

7

Αφού οι γαρίδες ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για να ψήσουμε το υπόλοιπο μείγμα με τις γαρίδες.

8

Αφού ψήσουμε όλες τις γαρίδες, βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά.

9

Πασπαλίζουμε τα λαχανικά και το μείγμα μπαχαρικών και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2 έως 3 λεπτά.

10

Ρίχνουμε τον ζωμό των ζυμαρικών στο τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τις γαρίδες.

11

Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 4 λεπτά.

12

Προσθέτουμε το TABASCO® Sauce και την τριμμένη παρμεζάνα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει αρκετά.

13

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ρίξτε μαζί.

14

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα λαχανικά και τον κόλιανδρο στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

15

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με φέτες πράσινου κρεμμυδιού!

16

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα μπαχαρικών:
 1 ½ κ.γ. πάπρικα
 1 κ.γ. αλάτι
 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
 1 κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
 ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
Για τα μακαρόνια:
 2 κ.γ. TABASCO® Original Red Pepper Sauce
 16 μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και προβρασμένες
 1 κ.σ. φυτικό λάδι
 1 συσκευασία μακαρόνια Linguine Divella
 5 ½ κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
 ¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κόκκινη πιπεριά
 1 κίτρινη πιπεριά
 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
 1 κ.σ. κόλιανδρο
 2 φρέσκα πράσινα κρεμμύδια
 Αλάτι και πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε όλα τα συστατικά μείγματος μπαχαρικών σε ένα μικρό μπολ και τα ανακατεύουμε.

2

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις γαρίδες, το ελαιόλαδο και το μισό μπολ από τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα νε ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

3

Έπειτα, γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε στη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μας.

4

Μαγειρεύουμε για 9 λεπτά, μέχρι να γίνουν Aldente.

5

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη, διατηρώντας 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό των ζυμαρικών.

6

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με τις γαρίδες μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε την κάθε γαρίδα σε κάθε πλευρά για περίπου 3 λεπτά.

7

Αφού οι γαρίδες ψηθούν, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τα ίδια βήματα για να ψήσουμε το υπόλοιπο μείγμα με τις γαρίδες.

8

Αφού ψήσουμε όλες τις γαρίδες, βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2 έως 3 λεπτά.

9

Πασπαλίζουμε τα λαχανικά και το μείγμα μπαχαρικών και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2 έως 3 λεπτά.

10

Ρίχνουμε τον ζωμό των ζυμαρικών στο τηγάνι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Αφού μαλακώσουν τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τις γαρίδες.

11

Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά και λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 4 λεπτά.

12

Προσθέτουμε το TABASCO® Sauce και την τριμμένη παρμεζάνα στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει αρκετά.

13

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ρίξτε μαζί.

14

Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα λαχανικά και τον κόλιανδρο στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Τέλος αλατοπιπερώνουμε.

15

Βάζουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με φέτες πράσινου κρεμμυδιού!

16

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Μακαρονάδα με Linguine Divella, γαρίδες και TABASCO® Sauce
(Visited 93 times, 1 visits today)