Αυτή η συνταγή με μύδια στο φούρνο, τυρί παρμεζάνα και ελαιόλαδο Ελιοχώρι θα σε πάει βόλτα στη Μεσόγειο! Θα πεις όχι; 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Αφαιρούμε από τα μύδια το ένα από τα δύο κέλυφη και αφήνουμε το κέλυφος που έχει πάνω του τη σάρκα από το μύδι.
Παίρνουμε ένα ταψί, προσθέτουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα μύδια πασπαλίζοντας τα με ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο κάθε ένα από τα μύδια λίγο από το μείγμα μας και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα αφήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρισμα λεμόνι και μαϊντανό.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Αφαιρούμε από τα μύδια το ένα από τα δύο κέλυφη και αφήνουμε το κέλυφος που έχει πάνω του τη σάρκα από το μύδι.
Παίρνουμε ένα ταψί, προσθέτουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα μύδια πασπαλίζοντας τα με ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο κάθε ένα από τα μύδια λίγο από το μείγμα μας και τα ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα αφήνουμε στον φούρνο για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και προσθέτουμε λίγο πριν το σερβίρισμα λεμόνι και μαϊντανό.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!