CategoryDifficultyBeginner

Πικάντικη μακαρονάδα με Tagliatelle Classique La Molisana, κιμά και λουκάνικο chorizo από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης! Απλά ετοιμάσου να ξετρελαθείς! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields5 Servings
Prep Time20 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr

ΥΛΙΚΑ
 350 γρ. χοιρινός κιμάς
 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
 25 ml ελαιόλαδο
 1 καρότο, ψιλοκομμένο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 3 ραβδιά σέλινο, ψιλοκομμένο
 100 ml λευκό κρασί
 100 γρ. πικάντικο λουκάνικο, chorizo, κομμένο σε κομματάκια
 200 ml νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 ζωμό κότας
 1 φύλλο δάφνης
 100 ml γάλα
 500 γρ. Tagliatelle Classique La Molisana
 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά μας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το ωμό του χρώμα.

2

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να φτάσει ο κιμάς σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.

3

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

4

Έπειτα, προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο, το νερό με τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

6

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Τα αφαιρούμε από το νερό με λαβίδες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 350 γρ. χοιρινός κιμάς
 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
 25 ml ελαιόλαδο
 1 καρότο, ψιλοκομμένο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 3 ραβδιά σέλινο, ψιλοκομμένο
 100 ml λευκό κρασί
 100 γρ. πικάντικο λουκάνικο, chorizo, κομμένο σε κομματάκια
 200 ml νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 ζωμό κότας
 1 φύλλο δάφνης
 100 ml γάλα
 500 γρ. Tagliatelle Classique La Molisana
 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά μας, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να χάσει το ωμό του χρώμα.

2

Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να φτάσει ο κιμάς σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.

3

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μας. Ρίχνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο και τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

4

Έπειτα, προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά και ανακατεύουμε καλά.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο, το νερό με τον ζωμό, το φύλλο δάφνης και το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

6

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Τα αφαιρούμε από το νερό με λαβίδες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πικάντικη μακαρονάδα με La Molisana Tagliatelle Classique, κιμά και λουκάνικο από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 85 times, 1 visits today)