Πορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ 🍊 Τόσο νόστιμη, που θα εύχεσαι το κομμάτι σου να μπορούσε να κρατήσει λίγο περισσότερο 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας το γιαούρτι, τη βανίλια, το baking powder και τη μαρμελάδα.
Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.
Παράλληλα, βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Για το σιρόπι, θα ζεστάνουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα.
Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι ή το αντίστροφο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας το γιαούρτι, τη βανίλια, το baking powder και τη μαρμελάδα.
Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.
Παράλληλα, βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Για το σιρόπι, θα ζεστάνουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα.
Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι ή το αντίστροφο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!