CategoryDifficultyBeginner

Πορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ 🍊 Τόσο νόστιμη, που θα εύχεσαι το κομμάτι σου να μπορούσε να κρατήσει λίγο περισσότερο 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields8 Servings
Prep Time10 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 10 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
 4 αυγά
 200 γρ. ζάχαρη
 Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
 300 γρ. γιαούρτι full fat
 1 κ.γ. βανίλια
 1 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Orange & Ginger
 1 κ.γ baking powder
 200 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
 150 γρ. ζάχαρη
 1 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ
  φλιτζάνι νερό
 1 ξυλάκι κανέλα
 ¼ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας το γιαούρτι, τη βανίλια, το baking powder και τη μαρμελάδα.

3

Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

5

Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.

6

Παράλληλα, βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Για το σιρόπι, θα ζεστάνουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα.

7

Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι ή το αντίστροφο.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
 4 αυγά
 200 γρ. ζάχαρη
 Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
 300 γρ. γιαούρτι full fat
 1 κ.γ. βανίλια
 1 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Orange & Ginger
 1 κ.γ baking powder
 200 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
 150 γρ. ζάχαρη
 1 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ
  φλιτζάνι νερό
 1 ξυλάκι κανέλα
 ¼ κ.γ. αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας το γιαούρτι, τη βανίλια, το baking powder και τη μαρμελάδα.

3

Αφού αναμειχθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4

Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

5

Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε ένα λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, σε προθερμασμένο φούρνο 180°C, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.

6

Παράλληλα, βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Για το σιρόπι, θα ζεστάνουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα.

7

Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με το καυτό σιρόπι ή το αντίστροφο.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Πορτοκαλόπιτα με μαρμελάδα St.Dalfour Πορτοκάλι και Τζίντζερ από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 160 times, 1 visits today)