Λατρεύεις την Ιταλική κουζίνα; Αυτή η συνταγή ριζότο με μανιτάρια, Riso Gallo Arborio και Monini εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο τρούφας θα σε αφήσει άφωνο! Δες πιο κάτω τα υλικά 😉

Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο τρούφας σε υψηλή φωτιά. Όταν εξατμιστούν όλα τους τα υγρά, τα σοτάρουμε για ακόμα λίγο μέχρι να καραμελώσουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διαφανές και μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί μέσα στην κατσαρόλα. Όταν εξατμιστεί ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου σταδιακά, μισό φλιτζάνι περίπου κάθε φορά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
Όταν προσθέσουμε περίπου 7 φλιτζάνια ζωμό, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε το ριζότο για να δούμε πότε είναι έτοιμο. Οι κόκκοι πρέπει να είναι μαλακοί.
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την παρμεζάνα και μία κουταλιά βούτυρο για άρωμα.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως!
Ingredients
Directions
Σε βαθύ, μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο τρούφας σε υψηλή φωτιά. Όταν εξατμιστούν όλα τους τα υγρά, τα σοτάρουμε για ακόμα λίγο μέχρι να καραμελώσουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι. Όταν το κρεμμύδι γίνει διαφανές και μαλακώσει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρασί μέσα στην κατσαρόλα. Όταν εξατμιστεί ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου σταδιακά, μισό φλιτζάνι περίπου κάθε φορά. Ανακατεύουμε διαρκώς.
Όταν προσθέσουμε περίπου 7 φλιτζάνια ζωμό, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Αρχίζουμε να δοκιμάζουμε το ριζότο για να δούμε πότε είναι έτοιμο. Οι κόκκοι πρέπει να είναι μαλακοί.
Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την παρμεζάνα και μία κουταλιά βούτυρο για άρωμα.
Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως!