CategoryDifficultyIntermediate

Ψάχνεις μια εντυπωσιακή συνταγή για μια ξεχωριστή περίσταση; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει ριζότο με ρύζι από Riso Gallo, μανιτάρια και λάδι τρούφας! Ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά της συνταγής!

Yields2 Servings
Prep Time8 minsCook Time25 minsTotal Time33 mins

ΥΛΙΚΑ
 ½ φλ. Riso Gallo Αrborio
 3 φλ. ζωμό κοτόπουλο
  φλ. λευκό κρασί
 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 φλ. διάφορα μανιτάρια
 1 κ.γ. λάδι τρούφας
 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και 1 κλωναράκι θυμάρι.

2

Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το ρύζι.

3

Αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρουμε το ρύζι για 2 λεπτά.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό κοτόπουλου κάθε φορά.

5

Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μας κομμένα σε φέτες. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι και 1 κ.σ. βούτυρο.

6

Έπειτα, προσθέτουμε στο ρύζι μας τα μισά από τα μανιτάρια 3 με 4 λεπτά πριν ψηθεί για να δώσουμε επιπλέον γεύση.

7

Μόλις το ρύζι μας είναι έτοιμο και έχει ψηθεί aldente, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βούτυρο, τον μαϊντανό, το λάδι τρούφας και αλατοπιπερώνουμε.

8

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια από πάνω.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 ½ φλ. Riso Gallo Αrborio
 3 φλ. ζωμό κοτόπουλο
  φλ. λευκό κρασί
 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 φλ. διάφορα μανιτάρια
 1 κ.γ. λάδι τρούφας
 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε ένα μεσαίο κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και 1 κλωναράκι θυμάρι.

2

Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και έπειτα ρίχνουμε το ρύζι.

3

Αυξάνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρουμε το ρύζι για 2 λεπτά.

4

Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό κοτόπουλου κάθε φορά.

5

Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μας κομμένα σε φέτες. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι και 1 κ.σ. βούτυρο.

6

Έπειτα, προσθέτουμε στο ρύζι μας τα μισά από τα μανιτάρια 3 με 4 λεπτά πριν ψηθεί για να δώσουμε επιπλέον γεύση.

7

Μόλις το ρύζι μας είναι έτοιμο και έχει ψηθεί aldente, προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον βούτυρο, τον μαϊντανό, το λάδι τρούφας και αλατοπιπερώνουμε.

8

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια από πάνω.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ριζότο με ρύζι Riso Gallo Arborio, μανιτάρια και λάδι τρούφας από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 213 times, 1 visits today)