Θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό; Κάντο όπως οι Ιταλοί! Αυτή η συνταγή ριζότο με Riso Gallo Arborio, μανιτάρια, κολοκύθα και ελαιόλαδο Monini παίρνει σίγουρα 12 points 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε εκεί τους κύβους κολοκύθας.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι οι κύβοι κολοκύθας να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι με το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσει το υγρό να απορροφάται από το ρύζι.
Έπειτα, με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια-δυο δόσεις καυτού ζωμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω από το μέτριο και ανακατεύουμε μερικές φορές.
Μαγειρεύουμε μέχρι η δόση του ζωμού να απορροφηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από το ρύζι. Ρίχνουμε την επόμενη δόση με τον ίδιο τρόπο και συνεχίζουμε, φροντίζοντας η κάθε δόση να απορροφάται από το ρύζι πριν προσθέσουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό για 10 λεπτά ακόμη. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα, τα μανιτάρια, το βούτυρο, τον μαϊντανό και το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε εκεί τους κύβους κολοκύθας.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 40 λεπτά, μέχρι οι κύβοι κολοκύθας να ροδίσουν.
Ζεσταίνουμε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1/2 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του. Προσθέτουμε το ρύζι και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε το κρασί στο τηγάνι με το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αρχίσει το υγρό να απορροφάται από το ρύζι.
Έπειτα, με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε μια-δυο δόσεις καυτού ζωμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά κάτω από το μέτριο και ανακατεύουμε μερικές φορές.
Μαγειρεύουμε μέχρι η δόση του ζωμού να απορροφηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της από το ρύζι. Ρίχνουμε την επόμενη δόση με τον ίδιο τρόπο και συνεχίζουμε, φροντίζοντας η κάθε δόση να απορροφάται από το ρύζι πριν προσθέσουμε την επόμενη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το ζωμό για 10 λεπτά ακόμη. Το ριζότο είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψημένη κολοκύθα, τα μανιτάρια, το βούτυρο, τον μαϊντανό και το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε!
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!