Θες να έχεις full ενέργεια μετά το lunch break; Αυτή η θρεπτική σαλάτα με κοτόπουλο, γλυκοπατάτα, σπανάκι και ελαιόλαδο Ελιοχώρι θα σου δώσει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και τις αφήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αλατίζουμε καλά. Προσθέτουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να ψηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αμέσως μετά, κόβουμε το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε στη βάση το κους-κους και από πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, την γλυκοπατάτα, το αγγούρι, το σπανάκι τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο Ελιοχώρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και τις αφήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες, το βάζουμε στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά την κάθε πλευρά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρόλα και το αλατίζουμε καλά. Προσθέτουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να ψηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αμέσως μετά, κόβουμε το αγγούρι και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε στη βάση το κους-κους και από πάνω τις λωρίδες κοτόπουλου.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αβοκάντο, την γλυκοπατάτα, το αγγούρι, το σπανάκι τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο Ελιοχώρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!