Κατηγορία, ΔυσκολίαBeginner

Honey mustard chicken salad με μέλι Τζιβέρτι 🥗🍯 Το πιο ελαφρύ, πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο για το αυριανό lunch break σου 😉 Τι περιμένεις; Τρέξε να το φτιάξεις! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει3 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο15 λεπτάΣυνολικός25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
 2 αυγά
 100 γρ. αλεύρι
 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
 1 ρεπανάκι
 ¼ μάνγκο
 1 μαρούλι
 Λάδι για τηγάνισμα
 1 κ.σ. μαγιονέζα
 1 κ.γ. μουστάρδα
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.

2

Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας και μετά σε μέτριες λωρίδες.

3

Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε το κοτόπουλο μας ξεκινώντας από τα αυγά, αμέσως μετά με το αλεύρι και τέλος με την τριμμένη φριγανιά.

4

Το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

5

Για τη σαλάτα κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

6

Έπειτα, κόβουμε το ρεπανάκι και το μάνγκο σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο ίδιο μπολ.

7

Για το dressing ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

8

Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

9

Βάζουμε τη σαλάτα πάνω από το παναρισμένο κοτόπουλο και γαρνίρουμε με λευκό σουσάμι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 φιλέτο κοτόπουλο
 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
 2 αυγά
 100 γρ. αλεύρι
 1 κ.σ. σουσάμι λευκό
 1 ρεπανάκι
 ¼ μάνγκο
 1 μαρούλι
 Λάδι για τηγάνισμα
 1 κ.σ. μαγιονέζα
 1 κ.γ. μουστάρδα
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.

2

Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε σχήμα πεταλούδας και μετά σε μέτριες λωρίδες.

3

Αλατοπιπερώνουμε και πανάρουμε το κοτόπουλο μας ξεκινώντας από τα αυγά, αμέσως μετά με το αλεύρι και τέλος με την τριμμένη φριγανιά.

4

Το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά και στην συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

5

Για τη σαλάτα κόβουμε σε λεπτές φέτες το μαρούλι και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

6

Έπειτα, κόβουμε το ρεπανάκι και το μάνγκο σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο ίδιο μπολ.

7

Για το dressing ανακατεύουμε την μαγιονέζα με την μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

8

Προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

9

Βάζουμε τη σαλάτα πάνω από το παναρισμένο κοτόπουλο και γαρνίρουμε με λευκό σουσάμι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με κοτόπουλο, μουστάρδα και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 162 times, 1 visits today)