ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και φτιάχνει την πιο καλοκαιρινή και δροσιστική σαλάτα με παντζάρι και μέλι Τζιβέρτι 🥗 Η πιο εύκολη και σούπερ νόστιμη επιλογή για το lunch break σου! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο10 λεπτάΣυνολικός25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 2 παντζάρια ψημένα κομμένα σε κύβους
 1 φλ. φύλλα σπανάκι
 1 μήλο πράσινο κομμένο σε κύβους
 10 καρύδια χοντροκομμένα
 1 κλωναράκι σέλινο σε κυβάκια
 1 κ.σ. γιαούρτι
 2 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
 5 φύλλα δυόσμο
 5 φύλλα άνηθο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 πορτοκάλι
 ½ φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
 Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
 Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια, το μήλο, το σέλινο, τα φύλλα δυόσμου, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρύδια.

2

Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3

Προσθέτουμε το dressing στο μπολ με τα παντζάρια και ανακατεύουμε. Έπειτα στο μπολ ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

4

Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα άνηθο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι, και πορτοκάλι.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 παντζάρια ψημένα κομμένα σε κύβους
 1 φλ. φύλλα σπανάκι
 1 μήλο πράσινο κομμένο σε κύβους
 10 καρύδια χοντροκομμένα
 1 κλωναράκι σέλινο σε κυβάκια
 1 κ.σ. γιαούρτι
 2 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
 5 φύλλα δυόσμο
 5 φύλλα άνηθο
 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 πορτοκάλι
 ½ φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
 Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο μπολ προσθέτουμε τα παντζάρια, το μήλο, το σέλινο, τα φύλλα δυόσμου, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρύδια.

2

Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3

Προσθέτουμε το dressing στο μπολ με τα παντζάρια και ανακατεύουμε. Έπειτα στο μπολ ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

4

Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με φύλλα άνηθο, δυόσμο, φρέσκο κρεμμύδι, και πορτοκάλι.

Σαλάτα με παντζάρι και μέλι Tζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 362 times, 1 visits today)