Μετράς αντίστροφα για το καλοκαίρι; Αυτή η δροσιστική, σούπερ νόστιμη σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και ντρέσινγκ μουστάρδας από GAEA θα στο φέρει λίγο πιο κοντά 😉 Δες πιο κάτω πως να τη φτιάξεις!

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ντρέσινγκ μουστάρδας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε την φλούδα τους.
Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα παντζάρια στη σειρά. Τα τυλίγουμε καλά και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 60-70 λεπτά.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τρίβουμε μέχρι να αφαιρεθεί το δέρμα από τα παντζάρια, τα τεμαχίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρέσινγκ. Προσθέτουμε στο μπολ τα παντζάρια, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια και πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα και τα πινόλια.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ντρέσινγκ μουστάρδας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.
Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε την φλούδα τους.
Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια, παίρνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα παντζάρια στη σειρά. Τα τυλίγουμε καλά και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 60-70 λεπτά.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τρίβουμε μέχρι να αφαιρεθεί το δέρμα από τα παντζάρια, τα τεμαχίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρέσινγκ. Προσθέτουμε στο μπολ τα παντζάρια, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια και πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα και τα πινόλια.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!