CategoryDifficultyBeginner

Μετράς αντίστροφα για το καλοκαίρι; Αυτή η δροσιστική, σούπερ νόστιμη σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και ντρέσινγκ μουστάρδας από GAEA θα στο φέρει λίγο πιο κοντά 😉 Δες πιο κάτω πως να τη φτιάξεις!

Yields4 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins

ΥΛΙΚΑ
Για το ντρέσινγκ
 5 κ.σ. GAEA Άρτυμα βαλσάμικου ξυδιού με μέλι και μουστάρδα (dressing μουστάρδας)
 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
 1 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
  φλ. GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Μαύρο Πιπέρι
Για τη σαλάτα
 4 μέτρια παντζάρια
 1 κ.σ. GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 170 γρ. ρόκα
 2 μέτρια πορτοκάλια, καθαρισμένα
 ½ φλ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
 ¼ φλ. πινόλια (σπόρους κουκουναριού)
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ντρέσινγκ:
1

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ντρέσινγκ μουστάρδας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.

2

Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα:
3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

4

Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε την φλούδα τους.

5

Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

6

Στη συνέχεια, παίρνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα παντζάρια στη σειρά. Τα τυλίγουμε καλά και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 60-70 λεπτά.

7

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τρίβουμε μέχρι να αφαιρεθεί το δέρμα από τα παντζάρια, τα τεμαχίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρέσινγκ. Προσθέτουμε στο μπολ τα παντζάρια, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

9

Ρίχνουμε τα πορτοκάλια και πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα και τα πινόλια.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το ντρέσινγκ
 5 κ.σ. GAEA Άρτυμα βαλσάμικου ξυδιού με μέλι και μουστάρδα (dressing μουστάρδας)
 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
 1 κ.γ. μέλι Τζιβέρτι
  φλ. GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 Αλάτι
 Μαύρο Πιπέρι
Για τη σαλάτα
 4 μέτρια παντζάρια
 1 κ.σ. GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 170 γρ. ρόκα
 2 μέτρια πορτοκάλια, καθαρισμένα
 ½ φλ. τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
 ¼ φλ. πινόλια (σπόρους κουκουναριού)
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το ντρέσινγκ:
1

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το ντρέσινγκ μουστάρδας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.

2

Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σαλάτα:
3

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

4

Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε την φλούδα τους.

5

Βάζουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.

6

Στη συνέχεια, παίρνουμε αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε τα παντζάρια στη σειρά. Τα τυλίγουμε καλά και τα τοποθετούμε πάνω στη σχάρα του φούρνου. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 60-70 λεπτά.

7

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τρίβουμε μέχρι να αφαιρεθεί το δέρμα από τα παντζάρια, τα τεμαχίζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ντρέσινγκ. Προσθέτουμε στο μπολ τα παντζάρια, το υπόλοιπο ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.

9

Ρίχνουμε τα πορτοκάλια και πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα και τα πινόλια.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με παντζάρι, πορτοκάλι και άρτυμα βαλσάμικου ξυδιού με μέλι και μουστάρδα από GAEA
(Visited 48 times, 1 visits today)