CategoryDifficultyBeginner

Θες η σαλάτα σου να είναι άκρως δροσερή και απολαυστική; Όροι και προϋποθέσεις ➡️ Dressing με D&L μουστάρδα και μέλι Τζιβέρτι 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields2 Servings
Prep Time15 minsCook Time12 minsTotal Time27 mins

ΥΛΙΚΑ
Για την σαλάτα
 1 μάτσο σπανάκι
 1 πορτοκάλι
 1 ρόδι
 Κινόα
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
 6 καρύδια
 Τυρί cottage
Για το dressing
 100 ml χυμό πορτοκαλιού
 30 ml χυμό λεμονιού
 30 ml χυμό γκρέιπφρουτ
 300 ml GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 40 γρ. D&L μουστάρδα
 50 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μαζί με το κινόα και το αφήνουμε να βράσει για 5-12 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε ελαφρά με τα χέρια μας.

3

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και με ένα μαχαίρι δημιουργούμε φιλέτα πορτοκαλιού.

4

Ανοίγουμε το ρόδι και βγάζουμε προσεχτικά τα σπόρια του.

5

Πλένουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.

Για το dressing
6

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

7

Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

8

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

9

Προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.

Για το σερβίρισμα
10

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά τη σαλάτα μας.

11

Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τυρί cottage.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για την σαλάτα
 1 μάτσο σπανάκι
 1 πορτοκάλι
 1 ρόδι
 Κινόα
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
 6 καρύδια
 Τυρί cottage
Για το dressing
 100 ml χυμό πορτοκαλιού
 30 ml χυμό λεμονιού
 30 ml χυμό γκρέιπφρουτ
 300 ml GAEA Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο
 40 γρ. D&L μουστάρδα
 50 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό μαζί με το κινόα και το αφήνουμε να βράσει για 5-12 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε ελαφρά με τα χέρια μας.

3

Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και με ένα μαχαίρι δημιουργούμε φιλέτα πορτοκαλιού.

4

Ανοίγουμε το ρόδι και βγάζουμε προσεχτικά τα σπόρια του.

5

Πλένουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε.

Για το dressing
6

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

7

Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά προσθέτοντας σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

8

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

9

Προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού.

Για το σερβίρισμα
10

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε ελαφρά τη σαλάτα μας.

11

Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και τυρί cottage.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Σαλάτα με σπανάκι, ρόδι, κινόα, D&L μουστάρδα και μέλι Τζιβέρτι
(Visited 186 times, 1 visits today)