Σολομός στο φούρνο με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA! Ένα πιάτο τόσο νόστιμο, που θα το προσθέτεις στο μενού της εβδομάδας σου ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι. Βουτάμε τα φιλέτα σολομού στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη σόγια και το αλάτι. Βουτάμε τα φιλέτα σολομού στο μπολ και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το μπολ και με μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα στεγνώνουμε καλά.
Βάζουμε σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, το ένα φιλέτο δίπλα στο άλλο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο ψιλοκομμένο και το πιπέρι.
Με ένα πινέλο αλείφουμε το αρωματικό βούτυρο πάνω από τα φιλέτα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.