Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει στην κουζίνα του Food Stories πως να φτιάξεις στα γρήγορα φιλέτο κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες GAEA, σπανάκι και αρωματισμένο ελαιόλαδο GAEA με βασιλικό. Τώρα ξέρεις ποια είναι η απάντηση στο “Tι θα φάμε σήμερα” 😉

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα δύο φιλέτα στη μέση για να ψηθούν πιο γρήγορα.
Αφού ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο για να δώσει άρωμα.
Αφού ψηθούν τα φιλέτα (4-5 λεπτά) και από τις δύο πλευρές, τα αποσύρουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να μαζέψει όλες τις γεύσεις από το κοτόπουλο.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη κρέμα, το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες.
Προσθέτουμε και το κοτόπουλο για να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
Αφού δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο βασιλικού.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα δύο φιλέτα στη μέση για να ψηθούν πιο γρήγορα.
Αφού ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τα φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το σκόρδο για να δώσει άρωμα.
Αφού ψηθούν τα φιλέτα (4-5 λεπτά) και από τις δύο πλευρές, τα αποσύρουμε από το τηγάνι.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί για να μαζέψει όλες τις γεύσεις από το κοτόπουλο.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη κρέμα, το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες.
Προσθέτουμε και το κοτόπουλο για να απορροφήσει όλες τις γεύσεις.
Αφού δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε το βούτυρο και αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο βασιλικού.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!