Το βλέπεις και λιγουρεύεσαι! Triffle με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και φράουλες από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης, για τις στιγμές που το γλυκό είναι η πιο έκτακτη ανάγκη σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αυγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα παντεσπάνι και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες. Κόβουμε τα σάντουιτς στα 2 και βάζουμε 2 κομμάτια στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.
Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμα custard. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να σερβίρουμε.
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και το αφαιρούμε από το ταψί.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το corn flour, τη βανίλια, το αυγό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το corn flour στο μείγμα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν η κρέμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη μέχρι να τη χρειαστούμε.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε φέτες. Αλείφουμε με μαρμελάδα την κάθε φέτα παντεσπάνι και φτιάχνουμε σάντουιτς με δύο φέτες. Κόβουμε τα σάντουιτς στα 2 και βάζουμε 2 κομμάτια στην πιατέλα σερβιρίσματος.
Με ένα κουτάλι ραντίζουμε κάθε κομμάτι με λίγο κονιάκ. Από πάνω ρίχνουμε λίγα φρούτα δάσους, λίγη ζάχαρη (προαιρετικά), λίγα αμύγδαλα και τέλος την custard. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία με δυο φορές.
Τελειώνουμε το trifle με μια στρώση κρέμα custard. Διακοσμούμε την επιφάνεια της κρέμας με τις κομμένες φράουλες και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για να παγώσει μέχρι να σερβίρουμε.