CategoryDifficultyBeginner

Με το Sacla Nduja Pesto μπορείς να κάνεις...θαύματα! 😉 Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής φτιάχνει αλμυρό κέικ με μανούρι, δυόσμο και Sacla Nduja Pesto και σου το αποδεικνύει, μέσα σε λίγα απλά βήματα! Θες να το φτιάξεις κι εσύ; Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields7 Servings
Prep Time15 minsCook Time1 hrTotal Time1 hr 15 mins

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.γ. Sacla Nduja Pesto
 250 γρ. γάλα
 200 γρ. ηλιέλαιο
 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
 10 φύλλα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
 200 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
 1 κ.σ. baking powder
 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 60 γρ. σουσάμι
 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γάλα και το Sacla Nduja Pesto. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.

2

Έπειτα, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μανούρι, το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

4

Ετοιμάζουμε την φόρμα μας προσθέτοντας λίγο ηλιέλαιο και λίγο αλεύρι.

5

Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και από πάνω προσθέτουμε σουσάμι.

6

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

7

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 κ.γ. Sacla Nduja Pesto
 250 γρ. γάλα
 200 γρ. ηλιέλαιο
 10 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο
 10 φύλλα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
 200 γρ. μανούρι κομμένο σε κύβους
 1 κ.σ. baking powder
 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 60 γρ. σουσάμι
 3 αυγά

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το ηλιέλαιο, το γάλα και το Sacla Nduja Pesto. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.

2

Έπειτα, προσθέτουμε τα μυρωδικά, το μανούρι, το αλεύρι, το baking powder και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

4

Ετοιμάζουμε την φόρμα μας προσθέτοντας λίγο ηλιέλαιο και λίγο αλεύρι.

5

Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και από πάνω προσθέτουμε σουσάμι.

6

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

7

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Αλμυρό κέικ με μανούρι, δυόσμο και Sacla Nduja Pesto από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 41 times, 1 visits today)