CategoryDifficultyIntermediate

Αναρόκρεμα με μέλι Τζιβέρτι και καρύδια από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή! Απόλαυση...από την κορυφή μέχρι κάτω 😉 Πως να μπορέσεις να αντισταθείς; Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins

ΥΛΙΚΑ
 3 φύλλα κρούστας
 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ανάλατο
 50 γρ. ζάχαρη άχνη
 200 γρ. κρέμα γάλακτος
 50 γρ. ζάχαρη
 50 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 150 γρ. αναρη ανάλατη θρυμματισμένη
 100 γρ. τυρί κρέμα
 1 βανίλια
 6 καρύδια
 Λίγη κανέλα για πασπάλισμα
 Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανοίγουμε ένα προς ένα τα φύλλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη εκτός από το τρίτο φύλλο το οποίο θα περάσουμε μόνο με βούτυρο.

2

Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, βάζοντας ένα μπολ από πάνω τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί βάρος και να μην φουσκώσουν.

3

Μόλις είναι έτοιμα τα φύλλα κρούστας, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

4

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, το μέλι, την ζάχαρη, την βανίλια και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαντιγί.

5

Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και την αναρή και τα ανακατεύουμε.

6

Προσθέτουμε μέσα στο μπολ και την σαντιγί μας, ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

7

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας ομοιόμορφα σε σχήμα ορθογώνιου.

8

Για να συναρμολογήσουμε το πιάτο μας, βάζουμε αρχικά λίγη κρέμα στο κάτω μέρος, προσθέτουμε από πάνω ένα φύλλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία για ακόμη 2 φορές.

9

Γαρνίρουμε με κρέμα, κανέλα, ζάχαρη άχνη, τα σπασμένα καρύδια, θρυμματισμένο φύλλο και φυσικά μέλι Τζιβέρτι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 φύλλα κρούστας
 100 γρ. βούτυρο λιωμένο ανάλατο
 50 γρ. ζάχαρη άχνη
 200 γρ. κρέμα γάλακτος
 50 γρ. ζάχαρη
 50 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 150 γρ. αναρη ανάλατη θρυμματισμένη
 100 γρ. τυρί κρέμα
 1 βανίλια
 6 καρύδια
 Λίγη κανέλα για πασπάλισμα
 Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ανοίγουμε ένα προς ένα τα φύλλα και με ένα πινέλο τα αλείφουμε με βούτυρο. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη εκτός από το τρίτο φύλλο το οποίο θα περάσουμε μόνο με βούτυρο.

2

Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, βάζοντας ένα μπολ από πάνω τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί βάρος και να μην φουσκώσουν.

3

Μόλις είναι έτοιμα τα φύλλα κρούστας, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

4

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα, το μέλι, την ζάχαρη, την βανίλια και την κανέλα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαντιγί.

5

Έπειτα, σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί και την αναρή και τα ανακατεύουμε.

6

Προσθέτουμε μέσα στο μπολ και την σαντιγί μας, ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.

7

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας ομοιόμορφα σε σχήμα ορθογώνιου.

8

Για να συναρμολογήσουμε το πιάτο μας, βάζουμε αρχικά λίγη κρέμα στο κάτω μέρος, προσθέτουμε από πάνω ένα φύλλο και συνεχίζουμε τη διαδικασία για ακόμη 2 φορές.

9

Γαρνίρουμε με κρέμα, κανέλα, ζάχαρη άχνη, τα σπασμένα καρύδια, θρυμματισμένο φύλλο και φυσικά μέλι Τζιβέρτι.

10

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Αναρόκρεμα μιλφέιγ με μέλι Τζιβέρτι και καρύδια από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 402 times, 1 visits today)