CategoryDifficultyIntermediate

Αρωματικό κέικ με μέλι Τζιβέρτι 🍯 Ο σεφ Βαγγέλης Μωραϊτης μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και μας διδάσκει τι σημαίνει κέικ από...άλλη διάσταση 😉 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Yields8 Servings
Prep Time20 minsCook Time1 hr 30 minsTotal Time1 hr 50 mins

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. νερό
 150 γρ. ηλιέλαιο
 5 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
 300 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 1 πρέζα αλάτι
 1 κ.γ. κανέλα
 ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Υλικά για το frosting:
 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
 70 γρ. ζάχαρη καστανή
 Μέλι Τζιβέρτι
 Καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για το κέικ:
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

2

Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3

Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.

5

Βούτυρο-αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30χ10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.

6

Ψήνουμε για 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για το frosting:
7

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

8

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

9

Τέλος, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

10

Με ένα κουτάλι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με το frosting, τα καρύδια, και λίγο από το μέλι.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. νερό
 150 γρ. ηλιέλαιο
 5 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
 300 γρ. μέλι Τζιβέρτι
 1 πρέζα αλάτι
 1 κ.γ. κανέλα
 ½ κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
 225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Υλικά για το frosting:
 70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
 150 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
 70 γρ. ζάχαρη καστανή
 Μέλι Τζιβέρτι
 Καρύδια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εκτέλεση για το κέικ:
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.

2

Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.

3

Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.

5

Βούτυρο-αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30χ10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.

6

Ψήνουμε για 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για το frosting:
7

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

8

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

9

Τέλος, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

10

Με ένα κουτάλι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με το frosting, τα καρύδια, και λίγο από το μέλι.

11

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Αρωματικό κέικ με μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Βαγγέλη Μωραϊτη
(Visited 764 times, 1 visits today)