Αρωματικό κέικ με μέλι Τζιβέρτι 🍯 Ο σεφ Βαγγέλης Μωραϊτης μπαίνει στην κουζίνα του Food Stories και μας διδάσκει τι σημαίνει κέικ από...άλλη διάσταση 😉 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.
Βούτυρο-αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30χ10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τέλος, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Με ένα κουτάλι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με το frosting, τα καρύδια, και λίγο από το μέλι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι και ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μείγμα μας θα είναι αρκετά ρευστό αλλά αυτή είναι η υφή που θέλουμε.
Βούτυρο-αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 30χ10 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε για 1 ½ ώρα. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τέλος, βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Με ένα κουτάλι καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κέικ με το frosting, τα καρύδια, και λίγο από το μέλι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!