Αν μέχρι τώρα πίστευες ότι είχες δοκιμάσει το απόλυτο brunch, αυτή η συνταγή του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου έρχεται να σε διαψεύσει! 😉 Φτιάξε αυγά σακσούκα με Sacla Nduja Pesto σε γεύση πικάντικου λουκάνικου και κόκκινες πιπεριές και θα μας θυμηθείς 🍳🌶😪 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το nduja pesto και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την σάλτσα σε ταψάκι cast iron και σπάζουμε τα αυγά στη μέση. Πασπαλίζουμε την φέτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και ζεστή φέτα ψωμιού.
Ingredients
Directions
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
Καραμελώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε την πιπεριά σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το nduja pesto και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την σάλτσα σε ταψάκι cast iron και σπάζουμε τα αυγά στη μέση. Πασπαλίζουμε την φέτα από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-7 λεπτά.
Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και ζεστή φέτα ψωμιού.