CategoryDifficultyBeginner

Brunch idea 🍳 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να φτιάξεις αβοκάντο spread με TABASCO® Sriracha Sauce αλλά και πως να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο στα αυγά ποσέ σου! 🥑 Μην χάνεις χρόνο! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time10 minsTotal Time25 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 αβοκάντο
 1 κ.γ. TABASCO® Sriracha Sauce
 ½ λάιμ
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 αυγά
 1 κ.σ. λευκό ξύδι
 1 φραντζολάκι
 1 κ.γ. ρίγανη
 Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
 70 γρ. ρόκα
 1 κ.σ. ρόδι
 1 κ.σ γλάσο βαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Για το αβοκάντο spread, χτυπάμε σε μπολ με σύρμα το αβοκάντο, το χυμό απο μισό λάιμ, το ελαιόλαδο, το TABASCO® Sriracha Sauce, το αλάτι και το πιπέρι.

2

Σε μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, προσθέτουμε το λευκό ξύδι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Αφού ζεσταθεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, σπάζουμε τα αυγά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

4

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

5

Κόβουμε το φραντζολάκι σε λωρίδες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά.

6

Για το σερβίρισμα, αρχικά απλώνουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το αβοκάντο στο πιάτο μας. Έπειτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μπολ και απλώνουμε τη σαλάτα κυκλικά στο πιάτο μας.

7

Στη μέση του πιάτου βάζουμε τα αυγά ποσέ και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σερβίρουμε με το ψωμάκι μας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 αβοκάντο
 1 κ.γ. TABASCO® Sriracha Sauce
 ½ λάιμ
 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 2 αυγά
 1 κ.σ. λευκό ξύδι
 1 φραντζολάκι
 1 κ.γ. ρίγανη
 Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
 70 γρ. ρόκα
 1 κ.σ. ρόδι
 1 κ.σ γλάσο βαλσάμικο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Για το αβοκάντο spread, χτυπάμε σε μπολ με σύρμα το αβοκάντο, το χυμό απο μισό λάιμ, το ελαιόλαδο, το TABASCO® Sriracha Sauce, το αλάτι και το πιπέρι.

2

Σε μέτριο κατσαρολάκι βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, προσθέτουμε το λευκό ξύδι και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.

3

Αφού ζεσταθεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, σπάζουμε τα αυγά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

4

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

5

Κόβουμε το φραντζολάκι σε λωρίδες, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά.

6

Για το σερβίρισμα, αρχικά απλώνουμε 1 γεμάτη κουταλιά από το αβοκάντο στο πιάτο μας. Έπειτα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε μπολ και απλώνουμε τη σαλάτα κυκλικά στο πιάτο μας.

7

Στη μέση του πιάτου βάζουμε τα αυγά ποσέ και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σερβίρουμε με το ψωμάκι μας.

Αβοκάντο spread μπολ με TABASCO® Sriracha Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 1.534 times, 3 visits today)