Weekends are for brunch 🍳 Με αυτό το αβοκάντο brunch bowl με αυγά και TABASCO® Sauce από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης θα...ξυπνήσεις για τα καλά 😉🌶 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τους γλυκούς και πικάντικους σπόρους. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους κολοκύθας, τους ηλιόσπορους και το κουκουνάρι.
Ψήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Προσθέτουμε το σουσάμι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Έπειτα, προσθέτουμε το μέλι και τη σάλτσα Tabasco. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το θαλασσινό αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε για τα τελευταία 1-2 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ξανά η βάση του τηγανιού και να εξατμιστεί η υγρασία από το μέλι και τη σάλτσα Tabasco.
Βάζουμε τους σπόρους σε λαδόκολλα και τους απλώνουμε ομοιόμορφα για να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, το αβοκάντο με το λεμόνι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε το σπανάκι σε 2 ρηχά μπολ.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα ξεχωριστό μπολ ανάμειξης, καρυκεύοντας καλά με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αβγά και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά.
Μόλις μαγειρευτούν τα αβγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, μοιράζουμε στα 2 μπολ με το σπανάκι και τους πικάντικους σπόρους.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και κύβους φέτας.
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τους γλυκούς και πικάντικους σπόρους. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους κολοκύθας, τους ηλιόσπορους και το κουκουνάρι.
Ψήνουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Προσθέτουμε το σουσάμι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς.
Έπειτα, προσθέτουμε το μέλι και τη σάλτσα Tabasco. Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το θαλασσινό αλάτι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε για τα τελευταία 1-2 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ξανά η βάση του τηγανιού και να εξατμιστεί η υγρασία από το μέλι και τη σάλτσα Tabasco.
Βάζουμε τους σπόρους σε λαδόκολλα και τους απλώνουμε ομοιόμορφα για να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι, το αβοκάντο με το λεμόνι, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το κόλιαντρο. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε το σπανάκι σε 2 ρηχά μπολ.
Χτυπάμε τα αβγά σε ένα ξεχωριστό μπολ ανάμειξης, καρυκεύοντας καλά με αλάτι και πιπέρι.
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις αρχίσει να λιώνει το βούτυρο, προσθέτουμε τα αβγά και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά.
Μόλις μαγειρευτούν τα αβγά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, μοιράζουμε στα 2 μπολ με το σπανάκι και τους πικάντικους σπόρους.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και κύβους φέτας.