CategoryDifficultyBeginner

Μύρισαν Χριστούγεννα και ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου έχει στολίσει στην κουζίνα του Food Stories το πιο ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με σφολιάτα και μαρμελάδα St.Dalfour Φράουλα 🎄🍓 Δες πιο κάτω πως να το φτιάξεις!

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time20 minsTotal Time30 mins

ΥΛΙΚΑ
 4 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Φράουλα
 2 φύλλα από ζύμη σφολιάτας
 2 κ.σ. αλεσμένα χαλεπιανά
 Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τη σφολιάτα 3 ώρες στο ψυγείο να μαλακώσει χωρίς να ξεπαγώσει.

2

Κόβουμε και τις δυό σφολιάτες σε σχήμα δέντρου και ακόμη ένα κομμάτι αστεράκι για την κορυφή.

3

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε ταψί με λαδόκολλα.

4

Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα χαλεπιανά.

5

Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτα από πάνω και πιέζουμε ελαφρώς.

6

Ξεκινώντας από κάτω, κόβουμε με ένα μαχαίρι οριζόντιες λωρίδες δημιουργώντας τα κλαδιά του δέντρου φτάνοντας μέχρι επάνω.

7

Πιάνουμε με τα χέρια την κάθε λωρίδα και την στριφογυρνάμε ενάμιση φορά.

8

Τοποθετούμε το αστεράκι σφολιάτα στην κορυφή του δέντρου.

9

Χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και με το πινέλο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

11

Αφήνουμε 5 λεπτά το ταψί στον πάγκο και μεταφέρουμε το δέντρο σε πιατέλα.

12

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

13

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 κ.σ. μαρμελάδα St.Dalfour Φράουλα
 2 φύλλα από ζύμη σφολιάτας
 2 κ.σ. αλεσμένα χαλεπιανά
 Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
 1 αυγό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τη σφολιάτα 3 ώρες στο ψυγείο να μαλακώσει χωρίς να ξεπαγώσει.

2

Κόβουμε και τις δυό σφολιάτες σε σχήμα δέντρου και ακόμη ένα κομμάτι αστεράκι για την κορυφή.

3

Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σε ταψί με λαδόκολλα.

4

Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τα χαλεπιανά.

5

Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτα από πάνω και πιέζουμε ελαφρώς.

6

Ξεκινώντας από κάτω, κόβουμε με ένα μαχαίρι οριζόντιες λωρίδες δημιουργώντας τα κλαδιά του δέντρου φτάνοντας μέχρι επάνω.

7

Πιάνουμε με τα χέρια την κάθε λωρίδα και την στριφογυρνάμε ενάμιση φορά.

8

Τοποθετούμε το αστεράκι σφολιάτα στην κορυφή του δέντρου.

9

Χτυπάμε το αυγό σε μπολάκι και με το πινέλο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.

10

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 18-20 λεπτά.

11

Αφήνουμε 5 λεπτά το ταψί στον πάγκο και μεταφέρουμε το δέντρο σε πιατέλα.

12

Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.

13

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Baked-tree από σφολιάτα και μαρμελάδα St.Dalfour Φράουλα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 68 times, 1 visits today)