CategoryDifficultyIntermediate

Το Food Stories κλείνει 2 χρόνια και οι σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου και Γιάννης Γιαγκουλής τα γιορτάζουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο 🎂🥳 Eνώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους και φτιάχνουν παρέα ένα λαχταριστό Black Forest Birthday Cake με τα νέα προϊόντα Rude Health Low Sugar Granola και Rude Health Almond Drink Organic 🤤 Αν έχεις κι εσύ σύντομα γενέθλια, μην χάσεις την ευκαιρία! Δες την συνταγή πιο κάτω 😉

Yields10 Servings
Prep Time30 minsCook Time40 minsTotal Time1 hr 10 mins

ΥΛΙΚΑ
 3 ταψάκια αλουμινίου μιας χρήσης
 175 γρ. βούτυρο αλατισμένο (συν ελάχιστο για τα ταψιά)
 75 γρ. σοκολάτα υγείας
 300 γρ. Rude Health Low Sugar Granola
 375 γρ. ζάχαρη καστανή
 25 γρ. κακάο
 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα β
 2 αυγά
 200 γρ. γιαούρτι
 100 γρ. νερό καυτό (για το στήσιμο)
 200 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
 100 γρ. κρέμα γάλακτος
 100 γρ. μαρμελάδα αγριοκέρασο
 1 βαζάκι γλυκό βύσσινο
 10 κεράσια γλασέ (για την κρέμα)
 300 ml κρέμα γάλακτος
 300 ml Rude Health Almond Drink Organic
 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

2

Βάζουμε λαδόκολλα στην βάση από τα ταψάκια μας και βουτυρώνουμε τα τοιχώματα ελαφριά.

3

Λιώνουμε τα 75 γρ. κουβερτούρα με τον αλατισμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Στο μίξερ λιώνουμε την Rude Health Low Sugar Granola. Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το κακάο, την μαγειρική σόδα και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.

5

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Έπειτα ομογενοποιούμε τα 3 μείγματα, δηλαδή την λιωμένη σοκολάτα, τα αυγά με το γιαούρτι και τα ξηρά υλικά μαζί.

6

Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας έτσι ώστε να μην έχει σβόλους.

7

Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψάκια μας και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν περάσουν 20 λεπτά αλλάζουμε θέση στα ταψάκια μέσα στον φούρνο (για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στη μέση).

8

Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα αγριοκέρασο όπου την έχουμε αραιώσει με λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο.

9

Στο μίξερ κτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το Rude Health Almond Drink Organic έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κρέμα σαντιγί.

10

Λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτα υγείας με την κρέμα γάλακτος.

11

Για το στήσιμο της τούρτας, βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος το πρώτο σιροπιασμένο παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε σαντιγί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο γλυκό βύσσινο (το 1/3 περίπου) και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα τρία παντεσπάνι ενώ στο τέλος τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα και τα κεράσια μας.

12

Παγώνουμε για ενάμιση ώρα στο ψυγείο.

13

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 3 ταψάκια αλουμινίου μιας χρήσης
 175 γρ. βούτυρο αλατισμένο (συν ελάχιστο για τα ταψιά)
 75 γρ. σοκολάτα υγείας
 300 γρ. Rude Health Low Sugar Granola
 375 γρ. ζάχαρη καστανή
 25 γρ. κακάο
 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα β
 2 αυγά
 200 γρ. γιαούρτι
 100 γρ. νερό καυτό (για το στήσιμο)
 200 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
 100 γρ. κρέμα γάλακτος
 100 γρ. μαρμελάδα αγριοκέρασο
 1 βαζάκι γλυκό βύσσινο
 10 κεράσια γλασέ (για την κρέμα)
 300 ml κρέμα γάλακτος
 300 ml Rude Health Almond Drink Organic
 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.

2

Βάζουμε λαδόκολλα στην βάση από τα ταψάκια μας και βουτυρώνουμε τα τοιχώματα ελαφριά.

3

Λιώνουμε τα 75 γρ. κουβερτούρα με τον αλατισμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Στο μίξερ λιώνουμε την Rude Health Low Sugar Granola. Έπειτα, την βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, το κακάο, την μαγειρική σόδα και ελάχιστο αλάτι και ανακατεύουμε.

5

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι. Έπειτα ομογενοποιούμε τα 3 μείγματα, δηλαδή την λιωμένη σοκολάτα, τα αυγά με το γιαούρτι και τα ξηρά υλικά μαζί.

6

Προσθέτουμε το καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας έτσι ώστε να μην έχει σβόλους.

7

Χωρίζουμε το μείγμα στα ταψάκια μας και ψήνουμε για 25 λεπτά. Όταν περάσουν 20 λεπτά αλλάζουμε θέση στα ταψάκια μέσα στον φούρνο (για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμα τοποθετούμε μια οδοντογλυφίδα στη μέση).

8

Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν και τα αλείφουμε με την μαρμελάδα αγριοκέρασο όπου την έχουμε αραιώσει με λίγο σιρόπι από το γλυκό βύσσινο.

9

Στο μίξερ κτυπάμε την ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το Rude Health Almond Drink Organic έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κρέμα σαντιγί.

10

Λιώνουμε τα 200 γρ. σοκολάτα υγείας με την κρέμα γάλακτος.

11

Για το στήσιμο της τούρτας, βάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος το πρώτο σιροπιασμένο παντεσπάνι και από πάνω προσθέτουμε σαντιγί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας λίγο γλυκό βύσσινο (το 1/3 περίπου) και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι. Συνεχίζουμε την διαδικασία και για τα τρία παντεσπάνι ενώ στο τέλος τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα και τα κεράσια μας.

12

Παγώνουμε για ενάμιση ώρα στο ψυγείο.

13

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Black Forest Birthday Cake με Rude Health Low Sugar Granola και Rude Health Almond Drink Organic από τους σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου και Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 97 times, 1 visits today)