Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει flatbread με TABASCO® Green Pepper Sauce για πρωινό και μας...εντυπωσιάζει! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, αλάτι και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε με το χέρι για 1 λεπτό, αδειάζουμε τη ζύμη σε καθαρό πάγκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το τοποθετούμε σε μπολ. Το λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό από 1 λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες Tabasco και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό κύκλο.
Προσθέτουμε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι και βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ψήνουμε την πίτα μας και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ανακατεύουμε σε μπολάκι το βούτυρο με τη ρίγανη και με πινέλο θα αλείψουμε τις ψημένες μας πίτες.
Σε μεγάλο τηγάνι ψήνουμε το χαλούμι και το μπέικον.
Σε μικρό τηγάνι ψήνουμε τα αυγά μας.
Στην επιφάνεια της κάθε πίτας απλώνουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε το μπέικον , το χαλούμι και στη μέση το αυγό.
Προσθέτουμε από πάνω ακόμη λίγες σταγόνες TABASCO® Sauce και απολαμβάνουμε.
Ingredients
Directions
Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, αλάτι και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε με το χέρι για 1 λεπτό, αδειάζουμε τη ζύμη σε καθαρό πάγκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το τοποθετούμε σε μπολ. Το λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό από 1 λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες Tabasco και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό κύκλο.
Προσθέτουμε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι και βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ψήνουμε την πίτα μας και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Ανακατεύουμε σε μπολάκι το βούτυρο με τη ρίγανη και με πινέλο θα αλείψουμε τις ψημένες μας πίτες.
Σε μεγάλο τηγάνι ψήνουμε το χαλούμι και το μπέικον.
Σε μικρό τηγάνι ψήνουμε τα αυγά μας.
Στην επιφάνεια της κάθε πίτας απλώνουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε το μπέικον , το χαλούμι και στη μέση το αυγό.
Προσθέτουμε από πάνω ακόμη λίγες σταγόνες TABASCO® Sauce και απολαμβάνουμε.