CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει flatbread με TABASCO® Green Pepper Sauce για πρωινό και μας...εντυπωσιάζει! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields3 Servings
Prep Time5 minsCook Time10 minsTotal Time15 mins

ΥΛΙΚΑ
Για το flatbread:
 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 200 γρ. Γιαούρτι
 2 κ.γ baking powder
 ½ κ.γ αλάτι
Για τα toppings:
 3 αυγά
 2 αβοκάντο
 TABASCO® Green Pepper Sauce
 6 φέτες bacon
 3 φέτες χαλούμι
 1 λάιμ
 ¼ της μάτσας κόλιαντρο
 Λίγο ελαιόλαδο
 3 κ.γ βούτυρο λιωμένο
 2 γρ. ρίγανη
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, αλάτι και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε με το χέρι για 1 λεπτό, αδειάζουμε τη ζύμη σε καθαρό πάγκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

2

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το τοποθετούμε σε μπολ. Το λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό από 1 λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες Tabasco και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε.

3

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό κύκλο.

4

Προσθέτουμε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι και βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ψήνουμε την πίτα μας και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

5

Ανακατεύουμε σε μπολάκι το βούτυρο με τη ρίγανη και με πινέλο θα αλείψουμε τις ψημένες μας πίτες.

6

Σε μεγάλο τηγάνι ψήνουμε το χαλούμι και το μπέικον.

7

Σε μικρό τηγάνι ψήνουμε τα αυγά μας.

8

Στην επιφάνεια της κάθε πίτας απλώνουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε το μπέικον , το χαλούμι και στη μέση το αυγό.

9

Προσθέτουμε από πάνω ακόμη λίγες σταγόνες TABASCO® Sauce και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για το flatbread:
 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
 200 γρ. Γιαούρτι
 2 κ.γ baking powder
 ½ κ.γ αλάτι
Για τα toppings:
 3 αυγά
 2 αβοκάντο
 TABASCO® Green Pepper Sauce
 6 φέτες bacon
 3 φέτες χαλούμι
 1 λάιμ
 ¼ της μάτσας κόλιαντρο
 Λίγο ελαιόλαδο
 3 κ.γ βούτυρο λιωμένο
 2 γρ. ρίγανη
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, αλάτι και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε με το χέρι για 1 λεπτό, αδειάζουμε τη ζύμη σε καθαρό πάγκο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 4 λεπτά. Αφήνουμε τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστεί.

2

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το τοποθετούμε σε μπολ. Το λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, χυμό από 1 λάιμ, λίγο ελαιόλαδο, λίγες σταγόνες Tabasco και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Ανακατεύουμε.

3

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 3 κομμάτια και πλάθουμε μπαλίτσες. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό κύκλο.

4

Προσθέτουμε λίγο λάδι σε μεγάλο τηγάνι και βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση ψήνουμε την πίτα μας και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

5

Ανακατεύουμε σε μπολάκι το βούτυρο με τη ρίγανη και με πινέλο θα αλείψουμε τις ψημένες μας πίτες.

6

Σε μεγάλο τηγάνι ψήνουμε το χαλούμι και το μπέικον.

7

Σε μικρό τηγάνι ψήνουμε τα αυγά μας.

8

Στην επιφάνεια της κάθε πίτας απλώνουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε το μπέικον , το χαλούμι και στη μέση το αυγό.

9

Προσθέτουμε από πάνω ακόμη λίγες σταγόνες TABASCO® Sauce και απολαμβάνουμε.

Breakfast Flatbread με TABASCO® Green Pepper Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 34 times, 1 visits today)