CategoryDifficultyBeginner

Δεν έχεις ακόμη δοκιμάσει το νέο Tabasco Sriracha Sauce που μόλις κυκλοφόρησε; 🌶️ Αυτή η συνταγή brunch με αυγά benedict και σάλτσα Hollandaise από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου, είναι η ευκαιρία σου 😉🍳 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields1 Serving
Prep Time9 minsCook Time8 minsTotal Time17 mins

ΥΛΙΚΑ
 2 ψωμάκια muffin
 2 αυγά
 2 φέτες μπέικον
 1 κ.γ. Τabasco Sriracha
 2 κρόκους αυγού
 ½ κ.γ. D&L μουστάρδα
 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
 ¼ κ.γ. πιπέρι
 ½ φλ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο
 1 αβοκάντο
 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
 Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σάλτσα Hollandaise:
1

Χτυπάμε σε ενα μπεν μαρί τους κρόκους, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.

3

Αφαιρούμε την σάλτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το Τabasco Sriracha, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση για τα αβγά:
4

Βάζουμε ένα μέτριο κατσαρολάκι με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και ξύδι.

5

Μόλις βράσει το νερό μας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα γρήγορα δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο. Στο κενό θα σπάσουμε και θα ρίξουμε τα αυγά μας.

6

Αφήνουμε για 3-4 λεπτά τα αυγά μας στο νερό και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί.

7

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

8

Σε ένα σχαροτήγανο, ψήνουμε και τις φέτες του μπέικον.

9

Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στα ψωμάκια.

10

Πάνω από το αβοκάντο προσθέτουμε το μπέικον και μετά το αυγό.

11

Τέλος καλύπτουμε το αυγό μας με την σάλτσα Ηollandaise και Tabasco Sriracha.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 ψωμάκια muffin
 2 αυγά
 2 φέτες μπέικον
 1 κ.γ. Τabasco Sriracha
 2 κρόκους αυγού
 ½ κ.γ. D&L μουστάρδα
 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
 ¼ κ.γ. πιπέρι
 ½ φλ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο
 1 αβοκάντο
 1 κ.σ. άσπρο ξύδι
 Αλάτι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την σάλτσα Hollandaise:
1

Χτυπάμε σε ενα μπεν μαρί τους κρόκους, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.

3

Αφαιρούμε την σάλτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το Τabasco Sriracha, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση για τα αβγά:
4

Βάζουμε ένα μέτριο κατσαρολάκι με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και ξύδι.

5

Μόλις βράσει το νερό μας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα γρήγορα δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο. Στο κενό θα σπάσουμε και θα ρίξουμε τα αυγά μας.

6

Αφήνουμε για 3-4 λεπτά τα αυγά μας στο νερό και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί.

7

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.

8

Σε ένα σχαροτήγανο, ψήνουμε και τις φέτες του μπέικον.

9

Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στα ψωμάκια.

10

Πάνω από το αβοκάντο προσθέτουμε το μπέικον και μετά το αυγό.

11

Τέλος καλύπτουμε το αυγό μας με την σάλτσα Ηollandaise και Tabasco Sriracha.

12

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Brunch με αβγά benedict, σάλτσα Ηollandaise και Tabasco Sriracha από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 131 times, 1 visits today)