Δεν έχεις ακόμη δοκιμάσει το νέο Tabasco Sriracha Sauce που μόλις κυκλοφόρησε; 🌶️ Αυτή η συνταγή brunch με αυγά benedict και σάλτσα Hollandaise από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου, είναι η ευκαιρία σου 😉🍳 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Χτυπάμε σε ενα μπεν μαρί τους κρόκους, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.
Αφαιρούμε την σάλτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το Τabasco Sriracha, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα μέτριο κατσαρολάκι με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και ξύδι.
Μόλις βράσει το νερό μας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα γρήγορα δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο. Στο κενό θα σπάσουμε και θα ρίξουμε τα αυγά μας.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά τα αυγά μας στο νερό και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε ένα σχαροτήγανο, ψήνουμε και τις φέτες του μπέικον.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στα ψωμάκια.
Πάνω από το αβοκάντο προσθέτουμε το μπέικον και μετά το αυγό.
Τέλος καλύπτουμε το αυγό μας με την σάλτσα Ηollandaise και Tabasco Sriracha.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Χτυπάμε σε ενα μπεν μαρί τους κρόκους, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το πιπέρι για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα.
Αφαιρούμε την σάλτσα από την φωτιά, προσθέτουμε το Τabasco Sriracha, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε ένα μέτριο κατσαρολάκι με μπόλικο νερό σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και ξύδι.
Μόλις βράσει το νερό μας, ανακατεύουμε με ένα σύρμα γρήγορα δημιουργώντας ένα κενό στο κέντρο. Στο κενό θα σπάσουμε και θα ρίξουμε τα αυγά μας.
Αφήνουμε για 3-4 λεπτά τα αυγά μας στο νερό και αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σε ένα σχαροτήγανο, ψήνουμε και τις φέτες του μπέικον.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω στα ψωμάκια.
Πάνω από το αβοκάντο προσθέτουμε το μπέικον και μετά το αυγό.
Τέλος καλύπτουμε το αυγό μας με την σάλτσα Ηollandaise και Tabasco Sriracha.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!