Brunch στο σπίτι; Το TABASCO® Sauce θα γίνει η καλύτερη παρέα σου! 😉 Δες πιο κάτω πως να φτιάξεις το πιο γρήγορο πρωινό με αυγά ποσέ και αβοκάντο!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τον πυρήνα τους. Τα τοποθετούμε σε ένα μεσαίο μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα κομμένη σε κύβους, τη σάλτσα TABASCO®, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί αφού το επενδύσουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Όταν το δέρμα από τα ντοματίνια αρχίσει να σπάει και να ανοίγει, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές λευκό ξύδι και μια πρέζα αλάτι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και σπάμε προσεκτικά τα αυγά μας μέσα στο μπολ. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να κρατάει τα αυγά ξεχωριστά. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά στο μπολ.
Έπειτα, τα ρίχνουμε ένα ένα προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, κόβουμε με ένα ψαλίδι την κρούστα που προεξέχει και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Αφού τελειώσουμε με τα αυγά, παίρνουμε τις φέτες ψωμιού και απλώνουμε το αβοκάντο. Τοποθετούμε τα ντοματίνια πάνω από το αβοκάντο, το μείγμα από τη σάλτσα TABASCO και το αυγό ποσέ. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς Κελσίου.
Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τον πυρήνα τους. Τα τοποθετούμε σε ένα μεσαίο μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το κρεμμυδάκι, τη ντομάτα κομμένη σε κύβους, τη σάλτσα TABASCO®, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τα ντοματίνια σε ένα ταψί αφού το επενδύσουμε με αλουμινόχαρτο. Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το ταψί στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Όταν το δέρμα από τα ντοματίνια αρχίσει να σπάει και να ανοίγει, αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και την αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε 4 κουταλιές λευκό ξύδι και μια πρέζα αλάτι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και σπάμε προσεκτικά τα αυγά μας μέσα στο μπολ. Το ξύδι έχει την ιδιότητα να κρατάει τα αυγά ξεχωριστά. Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά στο μπολ.
Έπειτα, τα ρίχνουμε ένα ένα προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα, κόβουμε με ένα ψαλίδι την κρούστα που προεξέχει και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Αφού τελειώσουμε με τα αυγά, παίρνουμε τις φέτες ψωμιού και απλώνουμε το αβοκάντο. Τοποθετούμε τα ντοματίνια πάνω από το αβοκάντο, το μείγμα από τη σάλτσα TABASCO και το αυγό ποσέ. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!