CategoryDifficultyBeginner

Ζουμερό Burger κοτόπουλου με D&L Diablo Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου. Η αμαρτία που δεν θα μπορέσεις με τίποτα να της αντισταθείς! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
 1 φλ. αλεύρι
 1 αυγό
 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
 D&L Diablo sauce
 1 φέτα τυρί cheddar
 1 καρδιά μαρουλιού
 1 brioche
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με λάδι μέχρι τη μέση και τη βάζουμε στη φωτιά.

2

Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 μπολάκια, ένα για το αλεύρι, ένα για το αυγό και ένα για την τριμμένη φρυγανιά.

3

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με το αυγό και τέλος το πιέζουμε καλά στο μπολ με τη φρυγανιά για να καλυπτεί όλη η επιφάνεια του.

4

Αφού το λάδι μας έχει ζεσταθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου, τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

5

Έπειτα, ζεσταίνουμε το ψωμάκι στο φούρνο.

6

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέτουμε το τυρί cheddar από πάνω. Το αφήνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

7

Για να συναρμολογήσουμε το burger μας, βάζουμε στο κάτω μέρος του ψωμιού το Diablo Sauce και προσθέτουμε από πάνω το μαρούλι. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγο ακόμα Diablo Sauce.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
 1 φλ. αλεύρι
 1 αυγό
 1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
 D&L Diablo sauce
 1 φέτα τυρί cheddar
 1 καρδιά μαρουλιού
 1 brioche
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με λάδι μέχρι τη μέση και τη βάζουμε στη φωτιά.

2

Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 μπολάκια, ένα για το αλεύρι, ένα για το αυγό και ένα για την τριμμένη φρυγανιά.

3

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε πρώτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με το αυγό και τέλος το πιέζουμε καλά στο μπολ με τη φρυγανιά για να καλυπτεί όλη η επιφάνεια του.

4

Αφού το λάδι μας έχει ζεσταθεί στους 180 βαθμούς Κελσίου, τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

5

Έπειτα, ζεσταίνουμε το ψωμάκι στο φούρνο.

6

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι και προσθέτουμε το τυρί cheddar από πάνω. Το αφήνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

7

Για να συναρμολογήσουμε το burger μας, βάζουμε στο κάτω μέρος του ψωμιού το Diablo Sauce και προσθέτουμε από πάνω το μαρούλι. Τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο και λίγο ακόμα Diablo Sauce.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Burger κοτόπουλου με D&L Diablo Sauce από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 86 times, 1 visits today)