CategoryDifficultyBeginner

Γρήγορο burger με ψάρι, D&L Tartare Sauce και Hengstenberg τουρσί από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου για τις στιγμές που θες κάτι γρήγορο και απολαυστικό! 😉 Δες πιο κάτω τα υλικά!

Yields1 Serving
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ + 2 κ.σ.
 1 κ.γ. baking powder
 300 ml μπύρα
 80 γρ. άσπρο ψάρι (cod) μπακαλιάρο
 D&L tartare sauce
 1 καρδιά μαρουλιού
 Hengstenberg αγγουράκι τουρσί
 Λάδι για τηγάνισμα
 1 brioche
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με λάδι μέχρι τη μέση και τη βάζουμε στη φωτιά.

2

Σε ένα μέτριο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά την μπύρα χτυπώντας με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε παχύρευστο χυλό.

3

Σε ένα μικρό μπολ πρσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι. Βουτάμε το ψάρι μας στο μικρό μπολ για να καλυπτεί με αλεύρι και από τις 2 πλευρές. Έπειτα βάζουμε το ψάρι μας μέσα στον χυλό.

4

Αφού το λάδι μας έχει ζεσταθεί (180 βαθμούς), τηγανίζουμε το ψάρι μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια, το αφαιρούμε σε ένα χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.

5

Βάζουμε το ψωμάκι μας στο φούρνο για να ζεσταθεί.

6

Αφού είναι έτοιμο το ψωμάκι μας, είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το burger μας.

7

Στο κάτω μέρος βάζουμε το tartare sauce, από πάνω το μαρούλι, το αγγουράκι τουρσί και τέλος το ψάρι μας.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ + 2 κ.σ.
 1 κ.γ. baking powder
 300 ml μπύρα
 80 γρ. άσπρο ψάρι (cod) μπακαλιάρο
 D&L tartare sauce
 1 καρδιά μαρουλιού
 Hengstenberg αγγουράκι τουρσί
 Λάδι για τηγάνισμα
 1 brioche
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με λάδι μέχρι τη μέση και τη βάζουμε στη φωτιά.

2

Σε ένα μέτριο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, αλάτι, πιπέρι και σιγά σιγά την μπύρα χτυπώντας με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε παχύρευστο χυλό.

3

Σε ένα μικρό μπολ πρσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι. Βουτάμε το ψάρι μας στο μικρό μπολ για να καλυπτεί με αλεύρι και από τις 2 πλευρές. Έπειτα βάζουμε το ψάρι μας μέσα στον χυλό.

4

Αφού το λάδι μας έχει ζεσταθεί (180 βαθμούς), τηγανίζουμε το ψάρι μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια, το αφαιρούμε σε ένα χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.

5

Βάζουμε το ψωμάκι μας στο φούρνο για να ζεσταθεί.

6

Αφού είναι έτοιμο το ψωμάκι μας, είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το burger μας.

7

Στο κάτω μέρος βάζουμε το tartare sauce, από πάνω το μαρούλι, το αγγουράκι τουρσί και τέλος το ψάρι μας.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Burger με ψάρι φιλέτο, D&L Tartare Sauce και Hengstenberg τουρσί
(Visited 91 times, 1 visits today)