ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Ψάχνεις ιδέες για απολαυστικές γιορτινές συνταγές; ✨ Αυτό το Χριστουγεννιάτικο μπισκότο με gingerbread spice, μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και καραμέλα θα κάνει το σπίτι σου να μυρίσει Χριστούγεννα 🎄 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία50 λεπτάΨήσιμο35 λεπτάΣυνολικός1 hr 25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
Για την καραμέλα
 6 φοινίκια (χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους)
 1 βανίλια
 Λίγο gingerbread spice
Για το μπισκότο
 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
 ½ φλ. γάλα καρύδας
 1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ½ κ.γ. baking powder
 1 κ.γ. gingerbread spice
 2 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour βατόμουρο
 Ζάχαρη
Για την σάλτσα
 1 τενεκεδάκι κρέμα καρύδας
 200 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
 2 κ.σ. vegan πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα φοινίκια μας.

Για το μπισκότο:
2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο.

3

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

4

Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο, προσθέτουμε στο κέντρο 1 κ.γ ζάχαρη, μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας και τη λειωμένη σοκολάτα υγεία για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας.

6

Σερβίρουμε το μπισκότο μας στο κέντρο, προσθέτουμε την καραμέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα μας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για την καραμέλα
 6 φοινίκια (χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κύβους)
 1 βανίλια
 Λίγο gingerbread spice
Για το μπισκότο
 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
 ½ φλ. γάλα καρύδας
 1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ½ κ.γ. baking powder
 1 κ.γ. gingerbread spice
 2 κ.σ. μαρμελάδα St. Dalfour βατόμουρο
 Ζάχαρη
Για την σάλτσα
 1 τενεκεδάκι κρέμα καρύδας
 200 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
 2 κ.σ. vegan πραλίνα φουντουκιού

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα φοινίκια μας.

Για το μπισκότο:
2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπισκότο.

3

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

4

Βγάζουμε το μπισκότο από το φούρνο, προσθέτουμε στο κέντρο 1 κ.γ ζάχαρη, μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας και τη λειωμένη σοκολάτα υγεία για να φτιάξουμε τη σάλτσα μας.

6

Σερβίρουμε το μπισκότο μας στο κέντρο, προσθέτουμε την καραμέλα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα μας.

Χριστουγεννιάτικο μπισκότο με gingerbread spice, μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και καραμέλα από φοινίκια από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 88 times, 1 visits today)