ΚατηγορίαΔυσκολίαIntermediate

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με ρύζι Riso Gallo Arborio, κάστανα, πουρέ κολοκύθας και καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα 🎄🤤 Αυτό το πιάτο μυρίζει κυριολεκτικά...Χριστούγεννα ✨ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει1 Μερίδα
Προετοιμασία40 λεπτάΨήσιμο40 λεπτάΣυνολικός1 hr 20 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
Για τον πουρέ κολοκύθας:
 200 γρ. γλυκιά κολοκύθα (καθαρισμένη και λεπτοκομμένη)
 Ελαιόλαδο
Για τα κάστανα:
 6 κάστανα βρασμένα (κομμένα σε κύβους)
Για την πανσέτα:
 200 γρ. πανσέτα
 ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
 100 γρ. σάλτσα γλυκιάς σόγιας
 Δεντρολίβανο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το ριζότο:
 100 γρ. Riso Gallo Arborio
 ½ κρεμμύδι λευκό (ψιλοκομμένο)
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 200 γρ. νερό
 50 γρ. παρμεζάνα
 30 γρ. βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο, την κολοκύθα, το αλάτι και την αφήνουμε να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά.

2

Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο, την πανσέτα μας και σοτάρουμε.

3

Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα γλυκιάς σόγιας και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

4

Αφαιρούμε την πανσέτα από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα κάστανα μας για να καραμελώσουν.

5

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

6

Προσθέτουμε το ριζότο και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό σταδιακά μέχρι να ψηθεί το ριζότο μας.

7

Μόλις ψηθεί προσθέτουμε βούτυρο, παρμεζάνα, τον πουρέ κολοκύθας και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σερβίρουμε το ριζότο μας και από πάνω προσθέτουμε την πανσέτα, τα κάστανα και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τον πουρέ κολοκύθας:
 200 γρ. γλυκιά κολοκύθα (καθαρισμένη και λεπτοκομμένη)
 Ελαιόλαδο
Για τα κάστανα:
 6 κάστανα βρασμένα (κομμένα σε κύβους)
Για την πανσέτα:
 200 γρ. πανσέτα
 ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
 100 γρ. σάλτσα γλυκιάς σόγιας
 Δεντρολίβανο
 Αλάτι
 Πιπέρι
Για το ριζότο:
 100 γρ. Riso Gallo Arborio
 ½ κρεμμύδι λευκό (ψιλοκομμένο)
 1 ποτήρι λευκό κρασί
 200 γρ. νερό
 50 γρ. παρμεζάνα
 30 γρ. βούτυρο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο, την κολοκύθα, το αλάτι και την αφήνουμε να μαλακώσει σε χαμηλή φωτιά.

2

Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο, την πανσέτα μας και σοτάρουμε.

3

Έπειτα προσθέτουμε το κρασί, τη σάλτσα γλυκιάς σόγιας και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει.

4

Αφαιρούμε την πανσέτα από το κατσαρολάκι και προσθέτουμε τα κάστανα μας για να καραμελώσουν.

5

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

6

Προσθέτουμε το ριζότο και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό σταδιακά μέχρι να ψηθεί το ριζότο μας.

7

Μόλις ψηθεί προσθέτουμε βούτυρο, παρμεζάνα, τον πουρέ κολοκύθας και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σερβίρουμε το ριζότο μας και από πάνω προσθέτουμε την πανσέτα, τα κάστανα και απολαμβάνουμε.

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με ρύζι Riso Gallo Arborio, κάστανα, πουρέ κολοκύθας και καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 231 times, 1 visits today)