Αυτά τα Χριστούγεννα, ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει να φτιάξεις το πιο λαχταριστό σνακ-γλυκό 😉 Χριστουγεννιάτικο μπακλαβά με Sacla Nduja Pesto, τυρί brie, αχλάδι και St.Dalfour Βασιλικό Σύκο! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time25 minsTotal Time35 mins

ΥΛΙΚΑ
 4 φύλλα μπακλαβά
 125 γρ. τυρί brie
 100 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
 4 κ.γ. μαρμελάδα St.Dalfour Βασιλικό Σύκο
 4 κ.γ. Sacla Nduja Pesto
 1 αχλάδι
 4 φύλλα δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε ένα-ένα φύλλο μπακλαβά σε καθαρό πάγκο και με πινέλο απλώνουμε τον βούτυρο καρύδας σε όλη την επιφάνεια.

2

Κόβουμε το brie σε τέσσερα ίσα κομμάτια και τοποθετούμε ένα κομμάτι στη μέση του κάθε φύλλου.

3

Προσθέτουμε πάνω σε κάθε κομμάτι brie και 1 κ.γ nduja.

4

Κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές φέτες, απλώνουμε λίγες φέτας πάνω σε κάθε brie και ξεκινάμε να διπλώνουμε σαν φάκελο.

5

Στην τελευταία επιφάνεια προσθέτουμε ακόμη λίγο βούτυρο για να κολλήσει καλά.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

7

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα St.Dalfour Βασιλικό Σύκο και φύλλα δυόσμο.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 4 φύλλα μπακλαβά
 125 γρ. τυρί brie
 100 γρ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
 4 κ.γ. μαρμελάδα St.Dalfour Βασιλικό Σύκο
 4 κ.γ. Sacla Nduja Pesto
 1 αχλάδι
 4 φύλλα δυόσμο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε ένα-ένα φύλλο μπακλαβά σε καθαρό πάγκο και με πινέλο απλώνουμε τον βούτυρο καρύδας σε όλη την επιφάνεια.

2

Κόβουμε το brie σε τέσσερα ίσα κομμάτια και τοποθετούμε ένα κομμάτι στη μέση του κάθε φύλλου.

3

Προσθέτουμε πάνω σε κάθε κομμάτι brie και 1 κ.γ nduja.

4

Κόβουμε το αχλάδι σε λεπτές φέτες, απλώνουμε λίγες φέτας πάνω σε κάθε brie και ξεκινάμε να διπλώνουμε σαν φάκελο.

5

Στην τελευταία επιφάνεια προσθέτουμε ακόμη λίγο βούτυρο για να κολλήσει καλά.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

7

Γαρνίρουμε με μαρμελάδα St.Dalfour Βασιλικό Σύκο και φύλλα δυόσμο.

Χριστουγεννιάτικος Μπακλαβάς με Sacla Nduja Pesto, τυρί brie, αχλάδι και St.Dalfour Βασιλικό Σύκο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 252 times, 1 visits today)