ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Είσαι fan του γλυκού Crème Brûlée? Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου φτιάχνει μια μοναδική εκδοχή με φυστικοβούτυρο και μέλι Τζιβέρτι που σίγουρα θα λατρέψεις 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει3 Μερίδες
Προετοιμασία8 λεπτάΨήσιμο10 λεπτάΣυνολικός18 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 430 γρ. κρέμα γάλακτος
 60 γρ. γάλα
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 140 γρ. φυστικοβούτυρο
 6 κρόκους αυγού
 60 γρ. ζάχαρη + λίγη για το πασπάλισμα
 2 γεμάτες κ.σ. κόρν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι Τζιβέρτι.

2

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν φτάσει το μείγμα μας σε βρασμό, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

3

Έπειτα, χτυπάμε με σύρμα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να πάρουν κρεμώδες υφή.

5

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας στα αυγά και ανακατεύουμε.

6

Μεταφέρουμε το μείγμα σε καινούργια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.

7

Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 20 λεπτά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

8

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, την καίμε με φλόγιστρο και έτσι δημιουργούμε την κλασική καραμέλα της creme brûlée.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 430 γρ. κρέμα γάλακτος
 60 γρ. γάλα
 1 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 140 γρ. φυστικοβούτυρο
 6 κρόκους αυγού
 60 γρ. ζάχαρη + λίγη για το πασπάλισμα
 2 γεμάτες κ.σ. κόρν φλάουρ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τοποθετούμε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το μέλι Τζιβέρτι.

2

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν φτάσει το μείγμα μας σε βρασμό, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.

3

Έπειτα, χτυπάμε με σύρμα μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.

4

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, μέχρι να πάρουν κρεμώδες υφή.

5

Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας στα αυγά και ανακατεύουμε.

6

Μεταφέρουμε το μείγμα σε καινούργια κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.

7

Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν περίπου 20 λεπτά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

8

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, την καίμε με φλόγιστρο και έτσι δημιουργούμε την κλασική καραμέλα της creme brûlée.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Crème Brûlée με φυστικοβούτυρο και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 761 times, 1 visits today)