CategoryDifficultyIntermediate

Κοχύλια στο φούρνο με Divella Conchiglioni, σπανάκι και τυρί ricotta! Ότι πιο κοντινό σε παραλία! Σου έχει ανοίξει ήδη η όρεξη; Δες πιο κάτω τη συνταγή! 😉

Yields5 Servings
Prep Time15 minsCook Time15 minsTotal Time30 mins

ΥΛΙΚΑ
 12 Divella Conchiglioni
 1 ½ φλ. κάσιους
 1 ½ φλ. νερό
 1 σκελίδα σκόρδο
 3 ½ κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
 ½ κ.γ. αλάτι
 Πιπέρι
 GAEA Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Γέμιση
 4 φλ. φρέσκο σπανάκι
 5 κ.σ. Ricotta cheese
 1 κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
 Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
 Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.

Για τη γέμιση:
2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κάσιους και το ricotta cheese μαζί με φρέσκο νερό, σκόρδο, χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

3

Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι σταδιακά μαζί με μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να μαραθεί όλο το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

4

Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι από την κρέμα κάσιους.

Για τα μακαρόνια:
5

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

6

Αφού ψηθούν, γεμίζουμε το κάθε κέλυφος με το μείγμα.

7

Τοποθετούμε τα κέλυφη στο ταψί και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

8

Τα αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

9

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 12 Divella Conchiglioni
 1 ½ φλ. κάσιους
 1 ½ φλ. νερό
 1 σκελίδα σκόρδο
 3 ½ κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού
 ½ κ.γ. αλάτι
 Πιπέρι
 GAEA Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Γέμιση
 4 φλ. φρέσκο σπανάκι
 5 κ.σ. Ricotta cheese
 1 κ.γ. ρίγανη
 ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
 Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
 Αλάτι και πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C.

Για τη γέμιση:
2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κάσιους και το ricotta cheese μαζί με φρέσκο νερό, σκόρδο, χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

3

Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι σταδιακά μαζί με μια πρέζα αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ενσωματωθεί και να μαραθεί όλο το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

4

Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το σπανάκι με τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και 1 φλιτζάνι από την κρέμα κάσιους.

Για τα μακαρόνια:
5

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

6

Αφού ψηθούν, γεμίζουμε το κάθε κέλυφος με το μείγμα.

7

Τοποθετούμε τα κέλυφη στο ταψί και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

8

Τα αφήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

9

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε!

Divella Conchiglioni (Κοχύλια) στο φούρνο με σπανάκι και τυρί ricotta
(Visited 484 times, 1 visits today)