ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Μια δροσερή σαλάτα με La Molisana Radiatori και φέτα δεν θα μπορούσε να λείπει από το καλοκαιρινό μενού της εβδομάδας σου! 🥗 Αν δεν έχεις ακόμη δοκιμάσει τα νέα La Molisana Radiatori, αυτή η πεντανόστιμη συνταγή από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου είναι η ευκαιρία σου! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία10 λεπτάΨήσιμο15 λεπτάΣυνολικός25 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Radiatori
 10 cranberry παστά
 90 γρ. φέτα θρυμματισμένη
 ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
 10 φύλλα δυόσμο
 10 φύλλα άνηθο ψιλοκομμένο
 6 κ.σ ελαιόλαδο
 10 ελιές μαύρες (κομμένα στη μέση)
 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
 Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
 Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.

2

Αδειάζουμε σε τρυπητό και τα παγώνουμε με κρύο νερό (για να σταματήσουμε το ψήσιμο).

3

Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τις ελιές, τα cranberry, την πιπεριά και ανακατεύουμε.

4

Έπειτα, σε μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό και ξύσμα από το λάιμ, αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

6

Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την φέτα από πάνω και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα άνηθου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 80 γρ. La Molisana Radiatori
 10 cranberry παστά
 90 γρ. φέτα θρυμματισμένη
 ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
 10 φύλλα δυόσμο
 10 φύλλα άνηθο ψιλοκομμένο
 6 κ.σ ελαιόλαδο
 10 ελιές μαύρες (κομμένα στη μέση)
 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
 Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 9 λεπτά.

2

Αδειάζουμε σε τρυπητό και τα παγώνουμε με κρύο νερό (για να σταματήσουμε το ψήσιμο).

3

Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, τις ελιές, τα cranberry, την πιπεριά και ανακατεύουμε.

4

Έπειτα, σε μικρό μπολ χτυπάμε με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό και ξύσμα από το λάιμ, αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

6

Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την φέτα από πάνω και γαρνίρουμε με λίγα φύλλα άνηθου.

Δροσερή σαλάτα με La Molisana Radiatori και φέτα από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 235 times, 1 visits today)