ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Ο νέος χρόνος μας επιφυλάσσει νέα πιάτα, φρέσκιες ιδέες και πάνω απ'όλα νέους στόχους 🤩 Με αφορμή το Veganuary 🌿, ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου και η αγαπημένη Έλενα Ολυμπίου μας υπενθυμίζουν την αξία της υγιεινής διατροφής, φτιάχνοντας πεντανόστιμα φαλάφελ με Sacla Vegan πέστο βασιλικού και σως ταχίνι! Είτε είσαι vegan είτε όχι, σίγουρα θα τα λατρέψεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει6 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο20 λεπτάΣυνολικός35 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
Για τα φαλάφελ:
 500 γρ. ρεβίθια
 ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 φλ. μαϊντανό
 1 φλ. κόλιανδρο
 Ξύσμα από ένα λεμόνι
 1 κ.σ χυμό λεμόνι
 1 κ.σ κόλιανδρο σε σκόνη
 1 κ.γ κύμινο
 ½ κ.σ αλάτι
 1 κ.γ baking powder
 3 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
 Λάδι για τηγάνισμα
Για την σως:
  φλ. ακατέργαστη ταχίνι
 Χυμό από 1/2 λεμόνι
 Αλάτι
 1 κ.σ. Sacla Vegan πέστο βασιλικού
 Λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τα ξερά ρεβίθια σε μεγάλο μπολ από την προηγούμενη μέρα και τα καλύπτουμε με νερό.

2

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα φαλάφελ μας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε υφή βρεγμένης άμμου. Να μην κολλάει και να πλάθετε εύκολα.

3

Φτιάχνουμε μπαλίτσες περίπου 45-50 γρ.

4

Βράζουμε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα στους 175 βαθμούς κελσίου.

5

Τηγανίζουμε τα φαλάφελ μας για 2-3 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

6

Αφαιρούμε σε μπολ που έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.

7

Για την σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τα φαλάφελ:
 500 γρ. ρεβίθια
 ½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
 2 σκελίδες σκόρδο
 1 φλ. μαϊντανό
 1 φλ. κόλιανδρο
 Ξύσμα από ένα λεμόνι
 1 κ.σ χυμό λεμόνι
 1 κ.σ κόλιανδρο σε σκόνη
 1 κ.γ κύμινο
 ½ κ.σ αλάτι
 1 κ.γ baking powder
 3 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
 Λάδι για τηγάνισμα
Για την σως:
  φλ. ακατέργαστη ταχίνι
 Χυμό από 1/2 λεμόνι
 Αλάτι
 1 κ.σ. Sacla Vegan πέστο βασιλικού
 Λίγο νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Βάζουμε τα ξερά ρεβίθια σε μεγάλο μπολ από την προηγούμενη μέρα και τα καλύπτουμε με νερό.

2

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα φαλάφελ μας σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε υφή βρεγμένης άμμου. Να μην κολλάει και να πλάθετε εύκολα.

3

Φτιάχνουμε μπαλίτσες περίπου 45-50 γρ.

4

Βράζουμε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά κατσαρόλα στους 175 βαθμούς κελσίου.

5

Τηγανίζουμε τα φαλάφελ μας για 2-3 λεπτά η μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

6

Αφαιρούμε σε μπολ που έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί.

7

Για την σάλτσα χτυπάμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Φαλάφελ με Sacla Vegan πέστο βασιλικού και σως ταχίνι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 51 times, 1 visits today)