ΚατηγορίαΔυσκολίαBeginner

Το πιο νόστιμο και γρήγορο ορεκτικό είναι γεγονός! 😉 Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου δείχνει πως να φτιάξεις φέτα σαγανάκι με σουσάμι, ρόδι και μέλι Τζιβέρτι σε μόλις λίγα λεπτά και να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου 🍯 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Σερβίρει2 Μερίδες
Προετοιμασία15 λεπτάΨήσιμο25 λεπτάΣυνολικός40 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. τυρί φέτα
 2 φύλλα κρούστας
 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
 2 φύλλα θυμάρι φρέσκο
 1 κ.γ. σουσάμι λευκό
 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
 4 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. ρόδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε καθαρό πάγκο εργασίας.

2

Με πινέλο απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια. Ακουμπάμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο στην ίδια ευθεία.

3

Προσθέτουμε το ένα κομμάτι φέτα λίγο κάτω απο την μέση του φύλλου, προσθέτουμε δύο κλωναράκια θυμάρι και τυλίγουμε. Στις άκρες προσθέτουμε λίγο βούτυρο έτσι ώστε να μπορεί να κολλήσει.

4

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.

5

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με τον υπόλοιπο βούτυρο τις επιφάνειες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
.

6

Μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρόδι.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 250 γρ. τυρί φέτα
 2 φύλλα κρούστας
 70 γρ. βούτυρο λιωμένο
 2 φύλλα θυμάρι φρέσκο
 1 κ.γ. σουσάμι λευκό
 1 κ.γ. σουσάμι μαύρο
 4 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. ρόδι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο σε καθαρό πάγκο εργασίας.

2

Με πινέλο απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια. Ακουμπάμε το δεύτερο φύλλο πάνω στο πρώτο στην ίδια ευθεία.

3

Προσθέτουμε το ένα κομμάτι φέτα λίγο κάτω απο την μέση του φύλλου, προσθέτουμε δύο κλωναράκια θυμάρι και τυλίγουμε. Στις άκρες προσθέτουμε λίγο βούτυρο έτσι ώστε να μπορεί να κολλήσει.

4

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.

5

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με τον υπόλοιπο βούτυρο τις επιφάνειες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
.

6

Μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, προσθέτουμε μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ρόδι.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Φέτα σαγανάκι με σουσάμι, ρόδι και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 7.366 times, 1 visits today)