Όταν η ποιότητα συναντά την απόλυτη γεύση, συμβαίνουν θαύματα στην κουζίνα του Food Stories 😉. Αυτή η συνταγή από τα μαγικά χέρια του Θεόδωρου Ελευθερίου θα σε κάνει να ανυπομονείς για την δεύτερη μπουκιά! Θες να μάθεις περισσότερα; Scroll down!
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση σαν πεταλούδα και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, να κάνει κρούστα, το γυρνάμε προσθέτοντας 50 γρ. βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Παράλληλα βράζουμε το νερό μας για να ψήσουμε τα ζυμαρικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά να μαζέψουμε όλη τη γεύση που άφησε το κοτόπουλο.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι μας σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το πέστο με την κρέμα και ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά.
Μόλις βράσει το νερό για τα ζυμαρικά ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ψήνουμε μέχρι να γίνουν Aldente.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα φύλλα ρόκας και τα 60 γρ. παρμεζάνας
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε ένα κράκερ τραγανής παρμεζάνας που θα είναι και η γαρνιτούρα του πιάτου μας.
Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε με μια σπάτουλα σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω από τα fettuccine μας.
Σπάζουμε το κράκερ τραγανής παρμεζάνας και γαρνίρουμε.
Ingredients
Directions
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο στη μέση σαν πεταλούδα και το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5 λεπτά, να κάνει κρούστα, το γυρνάμε προσθέτοντας 50 γρ. βούτυρο και αφού λιώσει το βούτυρο αφαιρούμε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Παράλληλα βράζουμε το νερό μας για να ψήσουμε τα ζυμαρικά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά να μαζέψουμε όλη τη γεύση που άφησε το κοτόπουλο.
Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι μας σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το πέστο με την κρέμα και ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά.
Μόλις βράσει το νερό για τα ζυμαρικά ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και ψήνουμε μέχρι να γίνουν Aldente.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τα φύλλα ρόκας και τα 60 γρ. παρμεζάνας
Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελέγχουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για να φτιάξουμε ένα κράκερ τραγανής παρμεζάνας που θα είναι και η γαρνιτούρα του πιάτου μας.
Μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε με μια σπάτουλα σε ένα πιάτο.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε ένα πιάτο, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το τοποθετούμε πάνω από τα fettuccine μας.
Σπάζουμε το κράκερ τραγανής παρμεζάνας και γαρνίρουμε.