Category, DifficultyIntermediate

Brunch served! Ο σεφ Γιάννης Γιαγκουλής σου προτείνει ένα λαχταριστό French Toast με Familia Coconut Quinoa Granola και φράουλες για πρωινό, που θα θέλεις σίγουρα να το φτιάχνεις ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time20 minsCook Time15 minsTotal Time35 mins

ΥΛΙΚΑ
 2 φέτες ψωμί για French toast
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 2 αυγά
 100 γρ. γάλα
 50 γρ. ζάχαρη
 1 βανίλια
 1 κ.σ. κονιάκ
 100 γρ. λευκή σοκολάτα
 50 γρ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
 4 φράουλες
 ½ passion fruit
 3 φυλλαράκια δυόσμο για διακόσμηση
 3 κ.σ. Familia Coconut Quinoa Granola
 Kανέλα αλεσμένη
Για την σάλτσα φράουλας
 200 γρ. φράουλες
 30 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. κονιάκ
 15 γρ. χυμός λεμόνι
 ½ στικ κανέλα
 1 κλωναράκι βασιλικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις φράουλες και την ζάχαρη να λιώσουν.

2

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το λεμόνι, την κανέλα και το βασιλικό και αφήνουμε το μείγμα μας να αρωματιστεί και να δέσει.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βουτάμε στο μείγμα μας το ψωμί.

4

Έπειτα το μαγειρεύουμε σε τηγάνι με χαμηλή φωτιά και βούτυρο.

5

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα μας.

6

Όταν ψηθεί το τοστ μας ξεκινάμε με το στήσιμο του πιάτου.

7

Ξεκινάμε βάζοντας την μια φέτα ψωμιού, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και έπειτα την σάλτσα φράουλας.

8

Στην συνέχεια προσθέτουμε την δεύτερη φέτα ψωμιού, το μασκαρπόνε, λίγη ακόμη σάλτσα φράουλας, τις φράουλες, το passion fruit, την γκρανόλα και γαρνίρουμε με τον δυόσμο και την υπόλοιπη σοκολάτα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 2 φέτες ψωμί για French toast
 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 2 αυγά
 100 γρ. γάλα
 50 γρ. ζάχαρη
 1 βανίλια
 1 κ.σ. κονιάκ
 100 γρ. λευκή σοκολάτα
 50 γρ. κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε
 4 φράουλες
 ½ passion fruit
 3 φυλλαράκια δυόσμο για διακόσμηση
 3 κ.σ. Familia Coconut Quinoa Granola
 Kανέλα αλεσμένη
Για την σάλτσα φράουλας
 200 γρ. φράουλες
 30 γρ. ζάχαρη
 20 γρ. κονιάκ
 15 γρ. χυμός λεμόνι
 ½ στικ κανέλα
 1 κλωναράκι βασιλικό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις φράουλες και την ζάχαρη να λιώσουν.

2

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το λεμόνι, την κανέλα και το βασιλικό και αφήνουμε το μείγμα μας να αρωματιστεί και να δέσει.

3

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κονιάκ και βουτάμε στο μείγμα μας το ψωμί.

4

Έπειτα το μαγειρεύουμε σε τηγάνι με χαμηλή φωτιά και βούτυρο.

5

Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα μας.

6

Όταν ψηθεί το τοστ μας ξεκινάμε με το στήσιμο του πιάτου.

7

Ξεκινάμε βάζοντας την μια φέτα ψωμιού, προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα και έπειτα την σάλτσα φράουλας.

8

Στην συνέχεια προσθέτουμε την δεύτερη φέτα ψωμιού, το μασκαρπόνε, λίγη ακόμη σάλτσα φράουλας, τις φράουλες, το passion fruit, την γκρανόλα και γαρνίρουμε με τον δυόσμο και την υπόλοιπη σοκολάτα.

9

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

French Toast με Familia Coconut Quinoa Granola και φράουλες από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 165 times, 1 visits today)