CategoryDifficultyBeginner

Ο σεφ Γιάννη Γιαγκουλής φτιάχνει τις πιο λαχταριστές φτερούγες κοτόπουλου με TABASCO® Sriracha Sauce, μέλι και σουσάμι που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields1 Serving
Prep Time15 minsCook Time45 minsTotal Time1 hr

ΥΛΙΚΑ
 6 φτερούγες κοτόπουλο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.σ. σησαμέλαιο
 2 κ.σ. ξύδι λευκό
 3 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 2 κ.σ. σουσάμι
 ½ κ.γ. βασιλικό
 Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πιπέρι, το βασιλικό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σησαμέλαιο, το ξύδι και το TABASCO® Sriracha Sauce.

2

Σε ένα ταψί βάζουμε τις φτερούγες μας και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα.

3

Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο Sanitas και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

4

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

5

Πασπαλίζουμε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και απολαμβάνουμε.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 6 φτερούγες κοτόπουλο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο GAEA
 1 κ.σ. σησαμέλαιο
 2 κ.σ. ξύδι λευκό
 3 κ.σ. μέλι Τζιβέρτι
 1 κ.σ. Tabasco Sriracha Sauce
 2 κ.σ. σουσάμι
 ½ κ.γ. βασιλικό
 Αλάτι, πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πιπέρι, το βασιλικό, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σησαμέλαιο, το ξύδι και το TABASCO® Sriracha Sauce.

2

Σε ένα ταψί βάζουμε τις φτερούγες μας και τις περιχύνουμε με την μαρινάδα.

3

Καλύπτουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο Sanitas και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

4

Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

5

Πασπαλίζουμε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και απολαμβάνουμε.

Φτερούγες κοτόπουλο με TABASCO® Sriracha Sauce, μέλι και σουσάμι από τον σεφ Γιάννη Γιαγκουλή
(Visited 23 times, 1 visits today)