Θες να φτιάξεις ένα διαφορετικό dessert; Ο σεφ Θεόδωρος Ελευθερίου σου προτείνει Γαλλική Galette με φρούτα και μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι 🍒 Μια δοκιμή αρκεί για να θες να τη φτιάχνεις ξανά και ξανά! 😉 Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε το spry, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, την κρέμα, το μηλόξυδο, τα 85 γρ. τυρί κρέμα και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλευρώνουμε λίγο ένα καθαρό πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο πάχους περίπου 1cm.
Απλώνουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω προσθέτουμε την μαρμελάδα.
Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Διπλώνουμε τις άκριες τις ζύμης προς τα μέσα δημιουργώντας μια βεντάλια.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα και με πινέλο απλώνουμε στην περίμετρο.
Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη εκεί που απλώσαμε το αυγό.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και τον δυόσμο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε το spry, το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, την κρέμα, το μηλόξυδο, τα 85 γρ. τυρί κρέμα και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Αφαιρούμε την μεμβράνη, αλευρώνουμε λίγο ένα καθαρό πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο πάχους περίπου 1cm.
Απλώνουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα σε όλη την επιφάνεια και από πάνω προσθέτουμε την μαρμελάδα.
Κόβουμε τα σύκα σε λεπτές φέτες και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Διπλώνουμε τις άκριες τις ζύμης προς τα μέσα δημιουργώντας μια βεντάλια.
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό με το γάλα και με πινέλο απλώνουμε στην περίμετρο.
Πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη εκεί που απλώσαμε το αυγό.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φρούτα και τον δυόσμο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!