Άρωμα, γεύση, ποιότητα! Αυτό το μεσογειακό πιάτο με γαρίδες king, σκόρδο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο GAEA τα έχει...όλα 😉 Ακολούθησε τα βήματα του σεφ Θεόδωρου Ελευθερίου για να δεις πως να το φτιάξεις! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι και τις χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες, το 1/3 του ψιλοκομμένου σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε το brandy.
Έπειτα, κάνουμε φλαμπέ και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι.
Στη συνέχεια, σε καθαρό σανίδι ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε σε μέτριο μπολ μαζί με τον υπόλοιπο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τις γαρίδες μας στο πιάτο και από πάνω προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την σάλτσα μπαχαρικών.
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες κρατώντας το κεφάλι και τις χαράζουμε με μαχαίρι στη μέση.
Σε μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί καλά το τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες, το 1/3 του ψιλοκομμένου σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέτουμε το brandy.
Έπειτα, κάνουμε φλαμπέ και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι.
Στη συνέχεια, σε καθαρό σανίδι ψιλοκόβουμε το δυόσμο, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και τα προσθέτουμε σε μέτριο μπολ μαζί με τον υπόλοιπο σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τις γαρίδες μας στο πιάτο και από πάνω προσθέτουμε λίγες κουταλιές από την σάλτσα μπαχαρικών.