Για σένα που είσαι γαριδομακαρονάς, αυτή η συνταγή θα γίνει το φετίχ σου! Spaghetto Quadrato La Molisana, ούζο και βασιλικό. Πραγματική απόλαυση! Δες πιο κάτω ολόκληρη τη συνταγή ! 😉

Yields3 Servings
Prep Time10 minsCook Time10 minsTotal Time20 mins

ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες
 8 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά και το κεφάλι άθικτα. Δεν πετάμε το κέλυφος της γαρίδας, αλλά τα βάζουμε σε ένα τρυπητό
 1 κ.γ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. πάπρικα
Για τα μακαρόνια
 250 γρ. Spaghetto Quadrato La Molisana
Για τη σάλτσα ντομάτας
 300 γρ. ούζο
 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
 1 καυτή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 1 κ.γ. αλάτι
 15 γρ. ελαιόλαδο
 15 γρ. βούτυρο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2

Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Όσο τις σοτάρουμε, τις αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρουν λίγο χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

3

Ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τα πιέζουμε ελαφρώς, με ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά.

6

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα το Spaghetto Quadrato La Molisana. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

7

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με 1 – 1 ½ μεγάλη κουταλιά από το νερό στο οποίο έβρασαν, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον βασιλικό καθώς και λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

8

Αποσύρουμε από την φωτιά! Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες
 8 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά και το κεφάλι άθικτα. Δεν πετάμε το κέλυφος της γαρίδας, αλλά τα βάζουμε σε ένα τρυπητό
 1 κ.γ. ελαιόλαδο
 1 κ.γ. πάπρικα
Για τα μακαρόνια
 250 γρ. Spaghetto Quadrato La Molisana
Για τη σάλτσα ντομάτας
 300 γρ. ούζο
 10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
 1 καυτή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
 1 κ.γ. αλάτι
 15 γρ. ελαιόλαδο
 15 γρ. βούτυρο
 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 2 σκελίδες σκόρδο
 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό.

2

Παράλληλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά. Όσο τις σοτάρουμε, τις αλατοπιπερώνουμε. Αφού πάρουν λίγο χρώμα κι απ’ τις δύο πλευρές, τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

3

Ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

4

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά τσίλι και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

5

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τα πιέζουμε ελαφρώς, με ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά.

6

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Όταν βράσει το νερό στην κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά (35 γρ. αλάτι για 5 λίτρα νερό) και ρίχνουμε μέσα το Spaghetto Quadrato La Molisana. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

7

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν απ’ το νερό στο τηγάνι με τη σάλτσα μαζί με 1 – 1 ½ μεγάλη κουταλιά από το νερό στο οποίο έβρασαν, προσθέτουμε τις γαρίδες, τον βασιλικό καθώς και λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

8

Αποσύρουμε από την φωτιά! Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε!

Γαριδομακαρονάδα με La Molisana Spaghetto Quadrato
(Visited 190 times, 1 visits today)