CategoryDifficultyBeginner

Γλυκό Danish με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι φτιαγμένο από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου 🍒🥄 Το βλέπεις και δεν μπορείς να αντισταθείς; Treat yourself right 😉➡️ Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields8 Servings
Prep Time5 minsCook Time15 minsTotal Time20 mins

ΥΛΙΚΑ
 1 μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 1 φύλλο σφολιάτας
 300 γρ. τυρί κρέμα
 1 αυγό
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη + λίγη για γαρνιτούρα
 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Για το γλάσο:
 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 1 κ.σ. γάλα φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

2

Διπλώνουμε τις τέσσερις γωνιές προς το κέντρο και πιέζουμε για να ενωθεί η ζύμη.

3

Έπειτα, σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην μέση κάθε danish 1 κ.σ. από την κρέμα και από πάνω προσθέτουμε 1 κ.σ. μαρμελάδα.

5

Μόλις γεμίσουμε όλα τα Danish, χτυπάμε το αυγό και με πινέλο απλώνουμε σε όλη τη ζύμη. Έπειτα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

7

Για το γλάσο ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα κουτάλι και μόλις κρυώσουν τα danish τα ραντίζουμε από πάνω.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1 μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι
 1 φύλλο σφολιάτας
 300 γρ. τυρί κρέμα
 1 αυγό
 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη + λίγη για γαρνιτούρα
 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Για το γλάσο:
 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 1 κ.σ. γάλα φρέσκο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

2

Διπλώνουμε τις τέσσερις γωνιές προς το κέντρο και πιέζουμε για να ενωθεί η ζύμη.

3

Έπειτα, σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην μέση κάθε danish 1 κ.σ. από την κρέμα και από πάνω προσθέτουμε 1 κ.σ. μαρμελάδα.

5

Μόλις γεμίσουμε όλα τα Danish, χτυπάμε το αυγό και με πινέλο απλώνουμε σε όλη τη ζύμη. Έπειτα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.

7

Για το γλάσο ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα κουτάλι και μόλις κρυώσουν τα danish τα ραντίζουμε από πάνω.

8

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Γλυκό Danish με μαρμελάδα St.Dalfour Βατόμουρο και Ρόδι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 306 times, 1 visits today)