CategoryDifficultyBeginner

Λιγουρεύεσαι κάτι γλυκό;
Αυτά τα λαχταριστά υγιεινά donuts με μήλο, κανέλα και μέλι Τζιβέρτι είναι το ιδανικό γλυκό που θα ικανοποιήσει και τους πιο…απαιτητικούς!
Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields6 Servings
Prep Time15 minsCook Time25 minsTotal Time40 mins

ΥΛΙΚΑ
 ζύμη σφολιάτας
 2 μήλα κόκκινα
 3 μέλι Τζιβέρτι
 1 ελαιόλαδο
 1 κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε τα μήλα σε κύκλους και με ένα μικρό μαχαίρι κόβουμε ακόμη ένα πιο μικρό κύκλο στη μέση δημιουργώντας δαχτυλίδι.

2

Με ένα πινέλο περνάμε το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια των μήλων.

3

Κόβουμε τη ζύμη σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες.

4

Παίρνουμε κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε γύρω από τα μήλα, περνώντας την από τον μικρό κύκλο. Ουσιαστικά δημιουργούμε ένα donut.

5

Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

6

Μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, ρίχνουμε μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 ζύμη σφολιάτας
 2 μήλα κόκκινα
 3 μέλι Τζιβέρτι
 1 ελαιόλαδο
 1 κανέλλα

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Κόβουμε τα μήλα σε κύκλους και με ένα μικρό μαχαίρι κόβουμε ακόμη ένα πιο μικρό κύκλο στη μέση δημιουργώντας δαχτυλίδι.

2

Με ένα πινέλο περνάμε το ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια των μήλων.

3

Κόβουμε τη ζύμη σφολιάτας σε μακρόστενες λωρίδες.

4

Παίρνουμε κάθε λωρίδα και την τυλίγουμε γύρω από τα μήλα, περνώντας την από τον μικρό κύκλο. Ουσιαστικά δημιουργούμε ένα donut.

5

Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

6

Μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, ρίχνουμε μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Υγιεινά donuts με μήλο, κανέλα και μέλι Τζιβέρτι από τον σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου
(Visited 11 times, 1 visits today)