Είσαι whole wheat fan; Tο ΝΕΟ μαύρο ρύζι ολικής άλεσης Riso Gallo Venere θα γίνει η αδυναμία σου! 😉🍴 Η σεφ Αθηνά Λοϊζίδης σου δίνει την πιο τέλεια ιδέα για να το δοκιμάσεις, φτιάχνοντας καλαμάρι γεμιστό με μαύρο ρύζι! Δες πιο κάτω τη συνταγή!

Yields4 Servings
Prep Time20 minsCook Time20 minsTotal Time40 mins

ΥΛΙΚΑ
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 κ.γ. αλεσμένο γλυκάνισο
 ½ κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
 100 γρ. μαύρο ρύζι, Riso Gallo Rustico Venere
 100 ml λευκό κρασί
 300 γρ. (2 μέτριες) ώριμες ντομάτες, τριμμένες
 200 γρ. νερό
 400 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο με τα πλοκάμια
 ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το γλυκάνισο, το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό και τον ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

4

Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια μικρή τρύπα στη μυτερή άκρη κάθε καλαμαριού (αυτό θα τα σταματήσει από το να σκάσουν στον φούρνο) και στη συνέχεια με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με το μείγμα ρυζιού.

6

Βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ρύζι που απέμεινε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 50 γρ. ελαιόλαδο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 1 κ.γ. σκόρδο, λιωμένο
 1 κ.γ. αλεσμένο γλυκάνισο
 ½ κ.γ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκο δεντρολίβανο
 100 γρ. μαύρο ρύζι, Riso Gallo Rustico Venere
 100 ml λευκό κρασί
 300 γρ. (2 μέτριες) ώριμες ντομάτες, τριμμένες
 200 γρ. νερό
 400 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο με τα πλοκάμια
 ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 Αλάτι
 Πιπέρι

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το γλυκάνισο, το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για ακόμη ένα λεπτό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

3

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό και τον ζωμό και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

4

Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα πλοκάμια από τα καλαμάρια, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

5

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε μια μικρή τρύπα στη μυτερή άκρη κάθε καλαμαριού (αυτό θα τα σταματήσει από το να σκάσουν στον φούρνο) και στη συνέχεια με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με το μείγμα ρυζιού.

6

Βάζουμε σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το ρύζι που απέμεινε και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

7

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Καλαμάρι γεμιστό με μαύρο ρύζι Riso Gallo Rustico Venere από την σεφ Αθηνά Λοϊζίδης
(Visited 94 times, 2 visits today)